Πόσους γιατρούς γύρισε ουδείς υποψιαζόταν σάρκωμα του Ewing

184

καρκινος
Το θέμα των σπάνιων ασθενειών, δεν μπορεί να μην περνά ούτε κατά διάνοια από το μυαλό των γιατρών, που πολλές φορές ακολουθούν την πεπατημένη, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά διαγνώσεις, όταν είναι αργά.
Η 16άχρονη Μελίσα Σάτον, μια κουκλίτσα με πανέμορφα γαλανοπράσινα μάτια κι ολόξανθα μαλλιά άρχισε να υποφέρει από πόνους στο θώρακα, σύμφωνα με τη dailymail. Ήταν δύσκολο ν΄ αναπνεύσει. Τελικά όταν πήγε στο γιατρό, της είπε πως είχε τραβηχτεί ένας από τους μύες και έπρεπε να πάρει αντιβίωση. Μέσα σε τρεις μήνες πήγε συνολικά 10 φορές σε γιατρούς, εκ των οποίων 4 διαφορετικοί παθολόγοι επέμειναν πως είχε υποστεί κάποιον αθλητικό τραυματισμό.
Οι πόνοι του κοριτιού επέμειναν σε σημείο να μη μπορεί να κοιμηθεί. Η μητέρα της Άλισον Μπρουκς, 41 ετών, την πήγε σε μια άλλη κλινική στο Α & Ε. Εκεί διαπιστώθηκε πως έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, το λεγόμενο σάρκωμα Ewing.
Σήμερα το κορίτσι υφίσταται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία στο Βασιλικό νοσοκομείο του Μάντσεστερ για παιδιά κι έχει χάσει τα μαλλιά του. Τονίζει πως όταν διαγνώστηκε με καρκίνο έπαθε ένα μεγάλο σοκ. Τώρα όμως θέλει να μιλά γι΄ αυτό για να ευαισθητοποιήσει κι άλλον κόσμο για τη νόσο. Και ζητά μέσα από τη δική της επώδυνη εμπειρία να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να εμπιστευθούν το ένστικτό τους και να πάνε για θεραπεία.
Πηγή: Agrocosmos.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept