Αυτά τα 4 χαρίσματα τα έχουν …όλα τα παιδιά

128

Είναι γεγονός ότι κάθε παιδί γεννιέται με τα δικά του, ξεχωριστά ταλέντα. Τώρα τις γιορτές που τα  χαρείτε τα παιδιά σας για περισσότερες ώρες,θα βρεθείτε πιο κοντά και θα νομίζετε πως μόνο το σπλάχνο σας, ξέρει ή μπορεί να κάνει κάποια ξεχωριστά πράγματα. Όπως λέει την αλήθεια, είναι έξυπνο, είναι δραστήριο και ασφαλώς… τετραπέρατο.  

1.Η αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία θα μιλήσουν για τις  σωματικές ατέλειές ( ειλικρίνεια)

. Κανένας άλλος δεν θα σχολιάσει το στραβό δόντι μας, την περίεργη ελιά μας ή τη μεγάλη μύτη μας…Έρχεται όμως η στιγμή που αρχίζουν να παρατηρούν την μικρή μας ατέλεια όλο και πιο έντονα και η διατύπωση της ανάλογης απορίας : «Μαμά, γιατί έχεις μουστάκι σαν του μπαμπά;»

2. Η επανάληψη είναι …μητέρα της μαθήσεως ( εξυπνάδα)

Βλέπουν την ίδια ταινία συνέχεια και συνέχεια για πάντα!

Οι γονείς θυμούνται όλες τις παιδικές ταινίες εξ αιτίας της …πλύσης εγκεφάλου. Πιάνουμε τον εαυτό μας να σιγοτραγουδά το τραγούδι της ταινίας στο μπάνιο, ενώ ανακαλύπτουμε ότι ξέρουμε και τους μισούς διαλόγους αλλά θεωρούμε το παιδί έξυπνο επειδή τους θυμάται και μπορεί να τους απομνημονεύσει.

3. Αναστατώνουν το σπίτι σαν να πέρασε τυφώνας ( είναι δραστήριο και ευρηματικό)

. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά, μέχρι να πάμε στην κουζίνα να φτιάξουμε έναν καφέ. Όταν επιστρέφουμε στο σαλόνι, το παιδί έχει καταστρέψει το δωμάτιο με παιχνίδια και σκουπίδια με εκπληκτική ταχύτητα. Μια φορά που κρατούσα την ανιψιά μου, χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ένας τηλεπωλητής. Μέχρι να απαντήσω και να πω ότι δεν ενδιαφέρομαι, η μικρή είχε πάει στο μπάνιο, είχε αδειάσει παντού την οδοντόκρεμα και άλειφε με αυτήν το νιπτήρα και τη μπανιέρα

4. Λατρεύουν τον κίνδυνο επειδή τον …αγνοούν ( προσοχή! είναι τετραπέρατο)

Πρόσφατα, έσπασε ένα ποτήρι στην κουζίνα μου. Καθάριζα για ώρα, μέχρι να βεβαιωθώ ότι κάθε αιχμηρό κομμάτι είχε απομακρυνθεί. Η 11 μηνών κόρη μου όμως κατάφερε να βρει ένα μικροσκοπικό, σχεδόν αόρατο κομμάτι που δεν είχα δει και προσπαθούσε να το βάλει στο στόμα της.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept