Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ωφελούν τα παιδιά με ΔΕΠΥ

71

Η λήψη συμπληρώματος Ω-3 λιπαρών οξέων, βοηθά τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuropsychopharmacology».
Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία συμμετείχαν 80 αγόρια ηλικίας 8-14 ετών, εκ των οποίων τα μισά είχαν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ και λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή. Επί 16 εβδομάδες, τα παιδιά κατανάλωναν είτε απλή μαργαρίνη είτε μαργαρίνη εμπλουτισμένη με Ω-3 λιπαρά οξέα. Η εμπλουτισμένη μαργαρίνη περιείχε 650 mg εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA) και 650 mg εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA).
Στο τέλος της έρευνας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αγόρια που είχαν λάβει επιπλέον ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων παρουσίασαν ύφεση, όσον αφορά τις δυσκολίες συγκέντρωσης, σύμφωνα με αξιολόγηση που έκαναν οι ίδιοι οι γονείς. Μάλιστα, η βελτίωση παρατηρήθηκε σε όλα τα παιδιά, όμως η επίδραση στα αγόρια με ΔΕΠΥ φάνηκε να είναι ισχυρότερη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης (UMC Utrecht) διαπίστωσαν ακόμη ότι «η επιπλέον λήψη Ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για τη ΔΕΠΥ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει