Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ωφελούν τα παιδιά με ΔΕΠΥ

218

Η λήψη συμπληρώματος Ω-3 λιπαρών οξέων, βοηθά τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Neuropsychopharmacology».
Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία συμμετείχαν 80 αγόρια ηλικίας 8-14 ετών, εκ των οποίων τα μισά είχαν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ και λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή. Επί 16 εβδομάδες, τα παιδιά κατανάλωναν είτε απλή μαργαρίνη είτε μαργαρίνη εμπλουτισμένη με Ω-3 λιπαρά οξέα. Η εμπλουτισμένη μαργαρίνη περιείχε 650 mg εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA) και 650 mg εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA).
Στο τέλος της έρευνας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αγόρια που είχαν λάβει επιπλέον ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων παρουσίασαν ύφεση, όσον αφορά τις δυσκολίες συγκέντρωσης, σύμφωνα με αξιολόγηση που έκαναν οι ίδιοι οι γονείς. Μάλιστα, η βελτίωση παρατηρήθηκε σε όλα τα παιδιά, όμως η επίδραση στα αγόρια με ΔΕΠΥ φάνηκε να είναι ισχυρότερη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης (UMC Utrecht) διαπίστωσαν ακόμη ότι «η επιπλέον λήψη Ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται για τη ΔΕΠΥ».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept