Μια "Αγκαλιά" αγάπης και στήριξης για μητέρες και παιδιά

170

 
 
μαμα
 
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τη φωνή του, όπως μας εξηγούν οι αρμόδιοι, ένα σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ του Υπουργείου Υγείας), που ιδρύθηκε το 1998 με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί αλλά έχουν ελλιπή στήριξη από το περιβάλλον τους.
Χθες η «Αγκαλιά» πραγματοποίησε Πασχαλινό Παζάρι στο μετρό στο Σύνταγμα και κάλεσε όσους επιθυμούν να βιώσουν από κοντά τις χαρές της οικογένειας να γίνουν Ανάδοχοι Βάπτισης ή Οικονομικοί Ανάδοχοι.
Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού «η Αγκαλιά» παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου – παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό και στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη. Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την απόκτηση παιδιών. Παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, σ’ όλη την Ελλάδα, πάνω σε θέ­μα­τα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, στη μητρότητα, στ’  ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημογραφικό, με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, ημερίδων και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.
Μεταξύ των Προγραμμάτων Υποστήριξης & Βοήθειας, που παρέχει «Η Αγκαλιά»στις οικογένειες που εξυπηρετεί, μέσω του Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, περιλαμβάνονται και τα Προγράμματα Αναδοχής. Τα προγράμματά του βοηθούν 200 γυναίκες, εκ των οποίων 150 είναι στην Αθήνα και 50 στην επαρχία. Υπάρχουν δυο προγράμματα, το ένα της αναδοχής και το άλλο της οικονομικής αναδοχής, ενώ γενικά υπάρχουν εθελοντικές ομάδες που βοηθούν τις γυναίκες.
Πρόγραμμα Αναδοχής (Βάπτιση)
Ο Ανάδοχος βαπτίζει το παιδί της εξυπηρετούμενης οικογένειας, δημιουργώντας έναν μόνιμο πνευματικό δεσμό με το παιδί και την οικογένειά του. Υποψήφιοι νονοί και νονές που ενδιαφέρονται να βαπτίσουν ένα παιδί, επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία της «Αγκαλιάς» κι, όταν υπάρχει εξυπηρετούμενη οικογένεια που αναζητά Ανάδοχο, φροντίζουν να δημιουργηθεί μια σχέση σημαντική και διαχρονική.
Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής
Για να υπάρξει μια πληρέστερη οικονομική στήριξη της οικογένειας (κι ιδιαίτερα της αθέλητα μονογονεϊκής), «η Αγκαλιά» έχει θεσπίσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής, με το οποίο εξασφαλίζεται ένα επιπλέον μηνιαίο χρηματικό ποσό της τάξης των εκατό (100) ευρώ το μήνα, για την στήριξη του παιδιού της εξυπηρετούμενης οικογένειας. Υπάρχουν ομάδες εθελοντισμού, οι οποίες βοηθούν άλλοι που δίνουν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια.
Από την εμπειρία εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Αναδοχής, «Η Αγκαλιά» έχει παρατηρήσει τα σημαντικά αποτελέσματά του και  το Πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία. Χαρίζει αγάπη μαζί με την κάλυψη ψυχικών και υλικών αναγκών στα παιδιά και σ’  όλα τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία, για την ανάδειξη υγειών και ολοκληρωμένων κοινωνικά προσωπικοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 210 8828 788
Αθήνα, Λεωφόρος Αθηνών 84, Κολωνός
Τηλ.: 210 8828788, Φαξ: 210 8235121
e-mail: unborn@unborn.gr
Website: unborn@unborn.gr
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept