Τελικά, τα πεταχτά αυτιά είναι… όμορφα!

264

 maxresdefault

Η ζωή για ένα παιδί με πεταχτά αυτιά μόνο εύκολη δεν είναι, κάτι που ανακαλύπτει ήδη από το σχολείο. Αυτό που ανακάλυψαν, όμως, οι επιστήμονες, βάσει νέας έρευνας, είναι ότι κοινωνικώς το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι πλέον θέμα. Τα μεγάλα αυτιά μπορεί να τραβούν το βλέμμα, όμως αυτό γίνεται διότι είναι φυσικό να συμβαίνει και όχι γιατί το συγκεκριμένο γνώρισμα εκλαμβάνεται ως κάτι το αρνητικό. Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψαν Ελβετοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η αντίληψη των παρατηρητών για τα παιδιά με πεταχτά αυτιά δεν ήταν αρνητική, όπως συνήθως συμβαίνει με τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά στην εμφάνιση ενός ατόμου. Αντιθέτως, τα βρήκαν «έξυπνα» και «χαριτωμένα». Τα αποτελέσματα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνουν ότι η ελκυστικότητα επηρεάζει την αντίληψη που έχουμε για την προσωπικότητα κάποιου -δηλαδή αν τον βρίσκουμε έξυπνο ή αξιαγάπητο και αν τον θεωρούμε ελκυστικό.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept