Αφαίρεσαν όγκο 4 κιλών από πεντάχρονο κορίτσι

140

 surgery

Η φουσκωμένη κοιλιά που είχε το πεντάχρονο κοριτσάκι δεν ήταν πάχος, αλλά όγκος που ζύγιζε τέσσερα κιλά. Οι γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας έμειναν άφωνοι όταν είδαν στην μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το μικρό παιδί τι περιείχε η κοιλίτσα του.

Ο τεράστιος κυστικός όγκος που αφαίρεσαν από την κοιλιά του παιδιού θεωρείται περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο, ανέφεραν οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πριν από μερικές ημέρες το 5χρονο κορίτσι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του με μετεωρισμένη κοιλιά, δυσανάλογη για την ηλικία του, με έντονη δυσκολία στην αναπνοή και τάση για εμετό.

Από τη μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι ο γιγαντιαίος κυστικός όγκος καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιά, από το συκώτι μέχρι την ουροδόχο κύστη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο παιδί.

Αμέσως υποβλήθηκε από τους παιδιάτρους-χειρουργούς σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης του όγκου κατορθώνοντας να σώσουν τη χοληδόχο κύστη με εμφύτευσή της σε τμήμα της κοίτης που άφησε ο όγκος. Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του πλέον και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Ανδρέα Μάρκου: «Πρόκειται για σπάνιο κυστικό όγκο. Το παιδί ηλικίας 5 χρόνων σήμερα εμφάνιζε μια μετεωρισμένη κοιλία, δυσανάλογη για την ηλικία του, που τελευταία παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων. Επίσης παρουσίαζε δυσκολία κατά τη μετακίνηση λόγω του βάρους της κύστης (περίπου 4 kg). Η μικρή εξήλθε χωρίς τη μετεωρισμένη κοιλία, ελαφρότερη κατά 4 kg και χαίρει άκρας υγείας».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept