Άνθρωποι με σκυλίσιο βλέμμα- Πόσο μοιάζουν οι ιδιοκτήτες με τα κατοικίδια τους;

430

Ορισμένοι άνθρωποι… γαβγίζουν! Ορισμένα σκυλιά «μιλάνε» με τα μάτια.

Το σίγουρο είναι, ότι σε αυτή την αμφίδρομη σχέση τα κατοικίδια μιμούνται τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των αφεντικών τους και όχι το αντιθετο.

Τα σκυλιά, σιωπηλά και ήσυχα, παρακολουθούν ακατάπαυστα  την καθημερινή ρουτίνα των ιδιοκτητών τους αντιγράφοντας κινήσεις και συμπεριφορές.

Από την άλλη, ορισμένοι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται  πως το κατοικίδιό τους,έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ταύτισης που τους… μοιάζει!

Που βρίσκεται η αλήθεια;

Βιολόγοι και ψυχολόγοι στα πανεπιστήμια της Βιέννης και της Οξφόρδης, συνεργάστηκαν  και απέδειξαν πως η μιμητική συμπεριφορά των σκύλων διαμορφώνεται περισσότερο από τις αναπτυξιακές τους αλληλεπιδράσεις με τον άνθρωπο παρά από την εξελικτική ιστορία της εξημέρωσής τους.
Ο σκύλοι αποτυπώνουν αυτό που βλέπουν σε μια σειρά από κινήσεις του σώματος, εξηγούν οι επιστήμονες. Ουσιαστικά, η παρατήρηση κάθε στοιχείου ,αυτόματα, ενεργοποιεί την μιμητική τους συμπεριφορά.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν σκύλους που μοιάζουν με τους ίδιους. Συχνά ένας ντροπαλός και εσωστρεφής άνθρωπος θα επιλέξει ένα ήσυχο και ήπιο κουτάβι, ενώ ένας εξωστρεφής και κοινωνικός άνθρωπος θα διαλέξει  ένα πιο ζωηρό και ενεργητικό σκυλί, που θα χοροπηδάει για να χαιρετάει όσους βλέπει.
Τυχαίνει αρκετές φορές να βλέπουμε άτομα στο δρόμο που να μοιάζουν καταπληκτικά με τα pet τους.

Από αυτό  εμπνεύστηκε η Γερμανίδα φωτογράφος, Ines Opifanti, η οποία ετοίμασε ένα πρωτότυπο project και το ονόμασε «The Dog People».

1

Κάλεσε διάφορους ιδιοκτήτες σκύλων και τους ζήτησε να μιμηθούν τις γκριμάτσες των τετράποδων φίλων τους.

Στη συνέχεια, η Opifanti συνέθεσε τα πορτρέτα σκυλιών-αφεντικών, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η ομοιότητα ανάμεσα στα ζευγάρια αποτυπώνεται έντονα στο βλέμμα

Τα φωτογραφικά καρέ άφησαν εντυπωσιασμένους τους ιδιοκτήτες

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

Με πληροφορίες από woofland.gr και m.city.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept