Σπάνια δερματική πάθηση: Ινδή έφηβη βγάζει λέπια ψαριού στο σώμα της

723

Καταδικασμένη να ζει με δέρμα ψαριού μέχρι το θάνατό της, θα είναι μια νεαρή Ινδή και η αδερφή της, που παρουσίασαν  Ιχθύαση. Πρόκειται για κληρονομική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από εξάνθημα που έχει μορφή λεπιών.Τα λέπια καταλαμβάνουν συνήθως όλη την επιφάνεια του σώματος και ιδιαίτερα την κοιλιακή χώρα και το τριχωτό της κεφαλής.

Η Vedika Gupta από την επαρχία Indore της Ινδίας, είναι αναγκασμένη να μένει μέσα στο σπίτι επειδή ο ήλιος επιδεινώνει την ασθένειά της.  Η επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί το σκάσιμο του δέρματος και αιμορραγίες, οι οποίες δεν σταματούν παρά μόνο με θεραπευτική αγωγή με ενυδατικές και καταπραϋντικές κρέμες κι αλοιφές.

Η ίδια λέει:»Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παρακολουθώ τα παιδιά που παίζουν στην ηλικία μου και να απολαμβάνουν τη ζωή τους.
Συχνά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο είχα υποστεί τέτοια τιμωρία από τον Θεό. Τι αμαρτία έχω δεσμευτεί να υποφέρω έτσι;»

Το πρόβλημα της Vedika διαπιστώθηκε τους πρώτους μήνες μετά την γέννησή της κι έχει οδηγήσει στην ολοκληρωτική της μεταμόρφωση, καθώς η επιδερμίδα της μοιάζει περισσότερο με δέρμα ψαριού παρά με ανθρώπου.ν (Η ιχθύαση χαρακτηρίζεται από έντονη ξηρότητα δέρματος σε συνδυασμό με λέπια μικρά, λεπτά, αλευρώδη ή μεγάλα, παχιά και φυλλώδη. Ανάμεσα στα λέπια το δέρμα είναι λεπτό και πτυχωτό.)

Οι συμμαθητές της την αποκαλούν Snake Girl, αλλά αυτό, δεν την απασχολεί. Δεν βγαίνει έξω από το σπίτι. «Όταν βγαίνω έξω το δέρμα μου ξεφλουδίζεικαι
έχω μια αίσθηση καψίματος στο δέρμα μου. Το δέρμα μου ξεφλουδίζει και, κατά καιρούς, αιμορραγεί».


Η Vedika αναγκάζεται να περάσει το χρόνο της μελετώντας, ζωγραφίζοντας και παρακολουθώντας μόνο την τηλεόραση.
Η αδερφή της Σουνίντι, 20 ετών, πάσχει από την ίδια διαταραχή αλλά μένει στο σπίτι από το φόβο της κοροϊδίας από τον κόσμο.

Παρά τις συνεχείς θεραπείες και τις επισκέψεις σε δεκάδες γιατρούς, δεν υπάρχει ελπίδα για τα δύο κορίτσια. Η ασθένεια μέχρι σήμερα δεν είναι ιάσιμη.

Πηγή και φωτογραφίες:dailymail.co.uk

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept