Να πως λύνουν τα προβλήματα οι Ολλανδοί -Έφτιαξαν παπούτσι από …τσίχλες

401

Δείτε πως μειώνουν την ανεργία στο Άμστερνταμ και πως φέρνουν την ανάπτυξη: Επειδή αντιμετωπίζουν το … μείζον πρόβλημα με την άξεστη συμπεριφορά των πολιτών, οι οποίοι πετούν τις μασημένες τσίχλες τους στο δρόμο, δεν μπαίνουν  καν στον κόπο να απαγορεύσουν ή να νουθετήσουν κουνώντας το δάκτυλο.  Προσλαμβάνουν ειδικούς καθαριστές τσιχλών και δημιουργούν από τις μασημένες τσίχλες, παπούτσι! Ένα αθλητικό που  είναι μοντέρνο και έχει χρώμα … τσιχλόφουσκας και απευθύνεται στο νεανικό κοινό. (που κατα σύμπτωση είναι αυτό που δημιουργεί εξ αρχής το πρόβλημα )

Έτσι και το πρόβλημα λύνεται και βρίσκουν δουλειά στους ανέργους και αναγκάζουν με την τάση  «Τσιχλοπάπουτσο» τους νέους να το αγοράσουν…

Κάθε χρόνο, στους δρόμους της Ολλανδίας μαζεύονται περί τα 1,5 εκατομμύρια κιλά χρησιμοποιημένες τσίχλες με αποτέλεσμα οι  δήμοι να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να τους καθαρίσουν. Οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν αποκλειστικά  αυτή την ενασχόληση αποκαλούνται και GumBusters(!) και επειδή στην Ολλανδία είναι σοβαροί άνθρωποι, το έχουν γραμμένο και στο γιλέκο τους.

Οι Ολλανδοί είναι επινοητικοί άνθρωποι και  γεννημένοι επιχειρηματίες. Το «Gumshoe»,το αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα είναι από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες κάνει θραύση.

Το καινούργιο ελαστικό ήταν προϊόν της συνεργασίας της Publicis One και της Gum-Tec.

Λεπτή ειρωνία: Στο  «Τσιχλοπάπουτσο» το κάτω μέρος της σόλας είναι  χαραγμένος ο… χάρτης του Άμστερνταμ!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept