Πληρώνουν για να γίνουν μούσκεμα! ( Βίντεο)

499

Στο Λος Αντζελες, τη Σαγκάη, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, χιλιάδες επισκέπτες σε μουσεία τέχνης, έγιναν μούσκεμα.

Δεν έφταιγαν οι εγκαταστάσεις…

Οι επισκέπτες, πλήρωσαν για να… βιώσουν ένα εικαστικό δρώμενο βροχής!

Στο  «Δωμάτιο Βροχής» κανείς δεν ξέρει, αν θα βραχεί και πόσο, αφού εν αγνοία του όσο κινείται στο χώρο μπορεί να γίνει ο ίδιος το έκθεμα!

Στο «Δωμάτιο» πέφτει μια συνεχής βροχή κάθε  στιγμή αιφνιδιαστικά  ενώ κινείται ο  επισκέπτης.

Η βροχή σταματά το ίδιο απότομα μετά από λίγο ξαναρχίζει, όπου και όποτε κινείται ο επισκέπτης. Ο επισκέπτης » εκτίθεται» ο ίδιος και  γίνεται μούσκεμα, συνήθως βγάζοντας σέλφι…

Πρόκειται για μια  πλανόδια εγκατάσταση  «Random International» που ίδρυσαν το 2005 οι Χάνες Κοχ και Φλόριαν Όρτκρας.

Αφού έκαναν μούσκεμα  το Los Angeles County Museum of Art, το YUZ Museum στη Σαγκάη, το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Barbican στο Λονδίνο, οι δύο κατασκευαστές βρήκαν τελικά ένα μόνιμο «σπίτι» . Που;

Μα όπως ήταν αναμενόμενο, εκεί που βρέχει σπάνια… Στα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Εκεί ξέρουν να εκτιμούν και τη βροχή, και την τέχνη!

Στο Sharjah Art Foundation, οι επισκέπτες δεν είναι επιφυλακτικοί, αλλά… απροετοίμαστοι. Έκπληκτοι και χαμογελαστοί μένουν αποσβολωμένοι μέσα στις άσπρες κελεμπίες τους.

«Ο κόσμος μπαίνει στην αρχή διστακτικά. Είτε το ξέρεις είτε όχι, κάθε μέρα παίζεις τον ρόλο και του κοινού και του περφόρμερ. Σ’ αυτή την εγκατάσταση, αρέσει στους επισκέπτες να πειραματίζονται, να παίζουν μαζί της, να σπρώχνουν τα όριά της και να δουν αν θα γίνουν μούσκεμα» λέει ο Χάνες Κοχ, ένας από τους δημιουργούς του δρώμενου.

Στην εγκατάστασή τους οι Χάνες Κοχ και Φλόριαν Όρτκρας  χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο και επεξεργασμένο νερό για να δημιουργήσουν αυτό το ονειρικό εφέ.

δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept