Κυκλοφορούν ανάμεσά μας! 13 άτομα έχουν πλήρη ανοσία!

584

Υπάρχουν σούπερ ήρωες και η επιστήμη τώρα, μπορεί να το αποδείξει. Δυστυχώς όμως, εξ αιτίας της ανωνυμίας μιας μελέτης, δεν μπορεί ούτε να τους αποκαλύψει, ούτε να τους εξετάσει μελλοντικά. Πρόκειται για 13 άτομα ( σε δείγμα 589.300) που έχει ανοσία, παρά τις σοβαρές μεταλλάξεις στο DNA τους από σοβαρές παιδικές ασθένειες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έρικ Σαντ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας «Nature Biotechnology».

Οι επιστήμονες δεν κατανοούν ακόμα τους βιολογικούς λόγους για την ανθεκτικότητα αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουν όμως να εντοπίσουν στο DNA τους παράγοντες που δρουν προστατευτικά, ενώ, από την άλλη, θεωρούν ότι ίσως πρέπει να αναθεωρήσουν τις έως τώρα απόψεις τους για τη σχέση ανάμεσα στις γενετικές μεταλλάξεις και ορισμένες ασθένειες.

Το πρόβλημα είναι ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να μελετήσουν περαιτέρω τους 13 «σούπερ-ήρωες», επειδή όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν υπογράψει συμφωνητικό μη αποκάλυψης της ταυτότητάς τους, όταν έδωσαν δείγματα DNA.

Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήσει άλλη παρόμοια μελέτη, στην οποία πλέον θα επιτρέπεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των ανθρώπων, προκειμένου να μελετηθούν εξονυχιστικά τα «μυστικά» που τους προστατεύουν από τις αρρώστιες…

Πηγή:.pronews.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept