Αληθινός βασιλιάς ! Ζει σε  παλάτι από άμμο τα τελευταία 22 χρόνια. (εικόνες)

532

Υπάρχει ένας βασιλιάς στη Βραζιλία, που αγναντεύει τα κύματα και λέει πως ευτυχία είναι να ζεις με ο,τι έχεις.

Ο Μάρσιο Μιζάελ Ματόλιας χτίζει παλάτια στην άμμο, παίζει γκολφ και διαβάζει βιβλία.  Ξένοιαστος και χαρούμενος στην καρδιά του, έχει πάντα καλοκαίρι!

Οι ντόπιοι τον αποκαλούν βασιλιά και του έχουν δώσει και στέμμα και σκήπτρο που το φορά για να φωτογραφίζεται με τους τουρίστες.

Eιναι 44 ετών και σε αντίθεση με άλλους μονάρχες είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια επισκευών στο παλάτι του, είτε πρόκειται για  τα μπουντρούμια είτε μια πόρτα που την πήρε το κύμα.

Παραχωρεί  το θρόνο του σε τουρίστες και παιδιά που θέλουν να φωτογραφηθούν μπροστά στο παλάτι του.

«Οι άνθρωποι πληρώνουν πολλά για να ζήσουν κοντά στην παραλία. Εγώ, ζω πάνω σε αυτήν και δεν πληρώνω τίποτα. Κι επιπλέον, έχω γίνει και τουριστικό αξιοθέατο», λέει γελώντας .

Το κάστρο του δεν είναι ευρύχωρο, αλλά είναι άνετο και ασφαλές, γεμάτο με βιβλία.

Κερδίζει χρήματα πουλώντας μεταχειρισμένα βιβλία έξω από το… παλάτι του.

«Μερικές φορές τη νύχτα δεν μπορώ να κοιμηθώ εδώ, θα περάσω τη νύχτα στο σπίτι ενός φίλου, αλλά το προτιμώ εδώ, ακόμα κι αν πρέπει να βρεθώ έξω από τη θάλασσα», εξομολογείται.

Το κάστρο θέλει αρκετή δουλειά για να σταθεί όρθιο και ο «βασιλιάς» περνάει αρκετές ώρες την ημέρα, ρίχνοντάς του προσεκτικά νερό, ώστε να κρατήσει το σχήμα και τη σχεδίαση του.

Για να στέκεται, είναι περιφραγμένο με ένα φράχτη από ξύλα.Ακόμα και αν καταρρεύσει όμως, ο Μάρσιο δεν προβληματίζεται…

Δηλώνει ευτυχισμένος και  ξέγνοιαστος και το κυριότερο ; Έχει πάντα παρέα…

Πηγή: e-radio.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept