Ιπτάμενοι… οδοκαθαριστές σε θεματικό πάρκο στη Γαλλία

55

Έξι κοράκια επιστράτευσαν σε πάρκο της Γαλλίας προκειμένου να  μαζεύουν τα σκουπίδια και να δώσουν στο έδαφος μια καθαρή εικόνα στο Puy du Fou.

Αντίθετα με τους ανθρώπους ,που παραμένουν ανεπίδεκτοι, τα κοράκια, έχουν διδαχθεί να συλλέγουν γόπες τσιγάρων και άλλα μικρά κομμάτια σκουπιδιών.

Στη συνέχεια, βάζουν τα απορρίμματα σε ένα μικρό κουτί, που τούς παραδίδει τροφή ως ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά τους.

Τα πρώτα «κοράκια καθαριστές» έχουν ήδη «ριχθεί στη δουλειά» και γίνονται ένα με το εντυπωσιακό σκηνικό του θεματικού πάρκου

Ο Nicolas de Villiers, επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι σκοπός τους δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, καθώς οι επισκέπτες του πάρκου σε γενικές γραμμές προσέχουν να μην αφήνουν σκουπίδια.

«Θέλαμε επίσης να δείξουμε ότι η ίδια η φύση μπορεί να μας διδάξει να φροντίζουμε το περιβάλλον» διευκρίνισε ενώ προσέθεσε ότι οι γκράχικες, που είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειας των κοράκων, είναι «ιδιαίτερα ευφυή» πτηνά και «θέλουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να δημιουργούν μια σχέση μαζί τους μέσω του παιχνιδιού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει