Σοκάρει ιστορία νεαρής γυναίκας που άλλαξε πρόσωπο στα 22 της χρόνια

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και πήρε τη ζωή της στα χέρια της!

891

Σκληρό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα νεαρό κορίτσι. Βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της  και τώρα, είναι ευγνώμων που αναπνέει με ένα νέο πρόσωπο. Μπορεί επιτέλους να χαμογελά, ύστερα από τη μεταμόσχευση προσώπου στην οποία υποβλήθηκε. Τρία χρόνια εφιαλτικής αναμονής για δότη, έκαναν την νεαρή γυναίκα να σκέφτεται συνέχεια πως πρέπει να ξανακερδίσει το μέλλον της.

Ντοκιμαντέρ του National Geographic, αφηγείται την συνταρακτική ιστορία της κοπέλας.

Η  21 ετών, η  Κέιτι Στάμπλιφιλντ , δεν θυμάται και πολλά απ’ τη μέρα που προσπάθησε να τερματίσει τη ζωή της τον Μάρτιο του 2014, ούτε τους μήνες που ακολούθησαν.

Από ένα τοπικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε στην Cleveland Clinic του Οχάιο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή.

Στις αρχές του 2016, τα είχαν καταφέρει κι έναν χρόνο αργότερα η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση που αποκατέστησε τη δομή του προσώπου της και την ικανότητα να μασά, να καταπίνει και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη για πρώτη φορά μετά την τραγική απόπειρα αυτοκτονίας.

«Τώρα μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία», είπε στο National Geographic μετά την ιστορική εγχείριση.

Συγγενείς της είπαν ότι ήταν ένα εύθυμο κορίτσι στην παιδική της ηλικία στο Λέικλαντ της Φλόριντα, αλλά αργότερα σοβάρεψε πολύ, προσπαθώντας να διακριθεί στα μαθήματα και τα αθλήματα.

Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε με τους δικούς της στο Κεντάκι και στη συνέχεια στο Όξφορντ του Μισισιπή, όπου ερωτεύτηκε έναν συμμαθητή της, που της συμπαραστάθηκε στα προβλήματα υγείας της, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και αφαίρεσης της χολής.

Όταν έπεσε στα χέρια της το κινητό του φίλου της κι είδε τα ερωτικά μηνύματα που του έστελνε ένα άλλο κορίτσι αποφάσισε να χωρίσουν.

Απογοητευμένη πήρε  την κυνηγετική καραμπίνα συγγενή της και  σημάδεψε το πρόσωπό της.

Πάτησε τη σκανδάλη.

Την μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και επί δύο χρόνια μπαινόβγαινε στα χειρουργεία για να αποκατασταθεί η δομή των οστών, η μύτη, οι αεραγωγοί και το σαγόνι της, προτού υποβληθεί στη μεταμόσχευση προσώπου.

Δότρια ήταν η  31χρονη Αντρέα Σνάιντερ, που είχε πεθάνει από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Η επέμβαση διήρκεσε 31 ώρες!

«Η ιστορία της συγκίνησε την ομάδα μας και τρέξαμε να την φροντίσουμε», είπε ο δρ Μπράιαν Γκάστμαν, ένας από τους χειρουργούς που την ανέλαβαν.

«Θα κάναμε το ίδιο για οποιονδήποτε, αλλά πολλοί από εμάς είναι γονείς και καταλαβαίναμε τι αγωνία περνούσαν οι δικοί της».

Στα 22 της πλέον σήμερα η Κέιτι, το 40ο άτομο στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου, σχεδιάζει να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα μέσω του Διαδικτύου. Το όνειρό της να ασχοληθεί με τη συμβουλευτική ψυχολογία και να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept