Τι φοβούνται οι Σαουδάραβες και γιατί πάνε στην Τουρκία;

1.431

Σαουδάραβες, Ιρακινοί αλλά και  Μαροκινοί επισκέπτονται κατά χιλιάδες την Τουρκία με το πρόσχημα ότι κάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους. Ο πραγματικός όμως λόγος, είναι άλλος: Η καταπολέμηση της φαλάκρας.

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσελκύουν περισσότερους από 100.000 άνδρες κάθε χρόνο -οι περισσότεροι από αραβικές χώρες- στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Liberation. Από αυτούς οι 30.000 περίπου ετησίως είναι από τη Σαουδική Αραβία.

Αν και το τουρμπάνι που φοράνε στην καθημερινότητά τους, κρύβει το αραίωμα των μαλλιών, δεν επαναπαύονται.

Αντίθετα σπεύσουν στην Κωνσταντινούπολη καλά ενημερωμένοι γύρω από το θέμα. Δεν ειναι τυχαίο που οι Τούρκοι, στις σελίδες όπου διαφημίζουν τη δουλειά τους, γράφουν όλες τις λεπτομέρειες στα Αραβικά.

Οι κλινικές που ειδικεύονται στην εμφύτευση τρίχας ανταγωνίζονται σε πολυτέλεια την προώθηση των ιατρικών παροχών τους σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες υποστήριξης  προς τους πελάτες από τη Μ. Ανατολή προσφέροντας όχι μονο μετεγχειρητική ασφάλιση αλλά και εγγυημένο αποτέλεσμα.

«Χάρη σε προνομιακές παροχές, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών αποφέρουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην τουρκική οικονομία», γράφει η γαλλική Liberation.

Τα πακέτα 3-5 ημερών περιλαμβάνουν μερικές φορές και το ξενοδοχείο!

Το κόστος κυμαίνεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την κλινική και το είδος της επέμβασης. Οι ευνοϊκές τιμές των πτήσεων από τις διάφορες αραβικές πόλεις προς την Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπήκοοι των χωρών αυτών δεν χρειάζονται βίζα στην Τουρκία, συμβάλλουν στην άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των τουρκικών κλινικών: 400 κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η μικρή επέμβαση, που εξελίσσεται σε βιομηχανία, αποφέρει πάνω από 1 δισεκ. ευρώ στην τουρκική οικονομία. Συμπαρασύρει επίσης και άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Οι γυναίκες που συνοδεύουν τους Άραβες συζύγους τους για εμφύτευση μαλλιών μπαίνουν στον πειρασμό μιας λιποαναρρόφησης ή μιας ρινοπλαστικής, τονίζει η γαλλική εφημερίδα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept