Φύτρωσαν μαύρες τρίχες στη γλώσσα της, μετά από τροχαίο!

240

Μια γυναίκα που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και τραυμάτισε τα πόδια της παρουσίασε ένα παράξενο σύμπτωμα. Έβγαλε μαύρες τρίχες στη γλώσσα της…Οι γιατροί στη Βρετανία που την εξέτασαν σοκαρίστηκαν στην αρχή αλλά στη συνέχεια κατάλαβαν ότι αυτή, είναι μια παρενέργεια από την αντιβίωση που έπαιρνε για τον τραυματισμό της.

Αρχικά η γλώσσα της άλλαξε χρώμα και στη συνέχεια εμφάνισε μαύρες τρίχες.

Oι γιατροί εντόπισαν ότι η σπάνια πάθηση της γυναίκας οφείλεται στην επιμήκυνση και την αλλαγή του χρώματος των τριχοειδών θηλών της γλώσσας (υπερκεράτωση).

Η αιτιολογία της πάθησης δεν είναι γνωστή. Διάφοροι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η φτωχή στοματική υγιεινή, κάποια αντιβιοτικά όπως οι τετρακυκλίνες, άλλα φάρμακα, η κατάχρηση αλκοόλ, η ελαττωμένη σιελόρροια, σχετίζονται με την εμφάνιση αυτής της διαταραχής όπως γράφει το  europost.gr

Η συσσώρευση χρωμογόνων μικροβίων μεταξύ των τριχοειδών θηλών προκαλεί το σκούρο χρώμα.

Μετά από περίπου έναν μήνα, οι μαύρες τρίχες εξαφανίστηκαν από τη γλώσσα της ασθενούς μετά τις απαραίτητες αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε.

Οι γιατροί τονίζουν ότι αν ένας ασθενής δει κάποια αντίστοιχη αλλοίωση στη γλώσσα του δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί, απλώς θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του το συντομότερο δυνατό.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept