Τι κι αν δεν γνώρισαν πατέρα; Έμαθαν ότι έχουν 44 αδέρφια!

170

Τεράστιες οικογένειες από άλλες χώρες και κουλτούρες δημιουργούνται από ετεροθαλή αδέρφια που έχουν τον ίδιο, πατέρα-δωρητή σπέρματος και  “συναντιούνται” πλέον online, ανακαλύπτοντας τις προεκτάσεις της …ρίζας τους. Προηγουμένως  κάνουν εξετάσεις DNA και αναλύουν ηλεκτρονικά μητρώα, για να βεβαιωθούν  ώστε να βρεθούν μπροστά στη μοιραία αποκάλυψη: Γι αυτούς, ο πατέρας τους μπορεί να είναι ένα κωδικοποιημένο νούμερο σε μια τράπεζα σπέρματος, αλλά οικογένεια έχουν και μάλιστα αποτελούμενη από δεκάδες αδέρφια.

Και όσο οι απόγονοι των δωρητών σπέρματος, συνεχίζουν να συνδέονται στο διαδίκτυο, τα τέκνα θα αναρωτιούνται… Η κόρη του  δότη # 2757 είπε στην εφημερίδα Washington Post  που ανέδειξε το θέμα «Κάθε φορά που βρίσκω νέο αδερφό, έχω άγχος και σκέφτομαι τον εαυτό μου: πότε θα τελειώσει αυτό;» ανακαλύπτοντας τις ανυπολόγιστες προεκτάσεις ενός ονείρου.

Στο όνειρο της μητρότητας επένδυσαν πολλές τράπεζες σπέρματος. Ορισμένες, έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των παιδιών, των οικογενειών  στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει ένας δωρητής σπέρματος, αλλά η μη κερδοσκοπική οργάνωση American Society of Reproductive Medicine συνιστά τον περιορισμό των “συνεισφορών” κάθε δωρητή σπέρματος στις 25 γεννήσεις ανά 800.000 κατοίκους. Όπως επισημαίνει η Washington Post, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν δωρητή να γίνει βιολογικός πατέρας σε περισσότερα από 10.000 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα!

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της  Washington Post  σε  μια περίπτωση, ο βιολογικός πατέρας, δωρητής σπέρματος # 2757, βοήθησε να έρθουν στον κόσμο, τουλάχιστον 29 κορίτσια και 16 αγόρια. Τα μισά από αυτά τα παιδιά ζουν σε 8 διαφορετικά κράτη.

Άλλα παιδιά που αναζήτησαν, τα αδέρφια τους,  βρέθηκαν μπροστά σε μία αλυσίδα δεκάδων αδερφών που σε μια περίπτωση έφτασε τους 200.Το αποτέλεσμα εγείρει ανησυχία αφού, δεν αποκλείεται η ακούσια αιμομιξία αλλά και οι γενετικές διαταραχές.

Από την άλλη πλευρά, συχνά οι δωρητές δεν υποχρεούνται να παρέχουν ιατρικό ιστορικό με  αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις στην ιατρική βιβλιογραφία όπου κάποιοι  αναζητούν  τα αδέρφια τους ,αποσκοπώντας σε  θεραπείες για σπάνιες ασθένειες.

Συγκλονιστική είναι και η περίπτωση γιατρού που παραπλάνησε ασθενείς για την ταυτότητα του δότη  χρησιμοποιώντας το δικό του σπέρμα με αποτέλεσμα να γεννηθούν δεκάδες παιδιά. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ:

Είχε 11 παιδιά! Γιατρός έβαζε το σπέρμα του στις εξωσωματικές που έκανε

Με πληροφορίες από washingtonpost.com

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept