Αυτό θα πει συλλογική προσπάθεια! Πολίτες θα κάνουν δίαιτα έως τις αρχές του 2020

Στόχος τα 100.000 κιλά

138

Ο στόχος μιας Ισπανικής πολης, με υπέρβαρους κατοικους  είναι η συνεργασία. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έβαλαν κοινό στόχο να χάσουν βάρος και να είναι συνολικά κατά 100.000 ελαφρότεροι έως τις αρχές του 2020.

Από τους 40.000 κατοίκους της πόλης,Narón περίπου 9.000 είναι υπέρβαροι, ενώ περίπου 3.000 θεωρούνται παχύσαρκοι, σύμφωνα με μελέτη της Ισπανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η ιδέα για την κοινή δίατα είχε ο γιατρός  της πόλης ο Carlos Pieiro. «Στον 21ο αιώνα, οι άνθρωποι ξεχνούν να τρέχουν πραγματικά», λέει ο 63χρονος. Με την υποστήριξη της διοίκησης της πόλης, τον Ιανουάριο κάλεσε τους πολίτες της πόλης στη Γαλικία να τρώνε υγιεινότερα και να κάνουν περισσότερη άσκηση. Από τότε ασχολείται τακτικά με τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος στο πάρκο της πόλης. Ακόμη και 18 εστιατόρια στην πόλη θέλουν  να συνεισφέρουν στην επίτευξη του στόχου των 100.000 κιλών και να προσφέρουν υγιεινότερα πιάτα. «Αντικαταστήστε το βούτυρο με φυσικό ελαιόλαδο», λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ντιέγκο Πλάτας.

«Δεν είναι εύκολο να πείσεις τους ενήλικες», λέει ο εμπνευστής του σχεδίου. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παιδιά που πρέπει να διδάσκονται σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ατομικές συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο μόνιμης μείωσης του βάρους τους αλλα και για  τον περιορισμό του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.

.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept