Κυνήγι φονικής τίγρης με δόλωμα…άρωμα του Calvin Klein!

191

Οι αξιωματούχοι της Ινδίας ελπίζουν να παγιδεύσουν μία τίγρη που τρώει ανθρώπους, με μια μοναδική στρατηγική:

Χρησιμοποιώντας το άρωμα Obsession for Men του Calvin Klein ως δόλωμα!

Οι επιστήμονες του ζωολογικού κήπου του Μπρονξ ανακάλυψαν πως τα τζάγκουαρ – και κάποια άλλα μεγάλα αιλουροειδή- έδειξαν ενδιαφέρον για το άρωμα που περιέχει μια φερομόνη που ονομάζεται κιετόνη και προέρχεται από το άρωμα των αδένων της μοσχογάλης.

Τι είναι αυτό;

Από το 1999, μερικά από τα πιο λαμπερά ονόματα στη βιομηχανία αρωμάτων κατηγορήθηκαν  ότι συναινούν σε βασανιστήρια ζώων προκειμένου να πάρουν αυτή την ουσία.

Αν αγαπάτε τα αρώματα μόσχου (Musk) αλλά αγαπάτε τα ζώα ακόμη περισσότερο, μείνετε μακριά από τέτοιες μυρωδιές.

Αυτή η ερεθιστική,  αξέχαστη και έντονη μυρωδιά  είναι η έκκρισης που λαμβάνεται από τους πρωκτικούς αδένες της αφρικανικής μοσχογαλής.(Civet)

Αυτά τα πανέμορφα ζώα μπορεί να μένουν σε κλουβιά έως και 15 χρόνια έτσι ώστε οι αδένες τους να «αρμέγονται» συστηματικά με απόξεση της περιοχής, ενώ παραμένουν ζωντανά. Σε άλλες περιπτώσεις, θανατώνονται και οι αδένες αφαιρούνται για χρήση των εκκρίσεων.(Υπάρχουν και συνθετικά αρώματα μόσχου, που είναι αρκετά τοξικά ή αρκετά ακριβά.)

Είχε αποκαλυφθεί ως το  «Δύσοσμο» σκάνδαλο, αφού τα αρώματα των πιο γνωστών εταιρειών καλλυντικών αποδείχθηκαν οτι είχαν βάση το άρωμα από τους πρωκτικούς αδένες ζωων.

Δέκα  κατασκευάστριες εταιρείες αρωμάτων επικρίθηκαν για τα βασανιστήρια στα ζώα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά  δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν, ούτε να διαψεύσουν ότι πράγματι χρησιμοποιούν μόσχο στα προϊόντα τους.

Το κυνήγι της τίγρης ομως, το αποδεικνύει

Διαβάστε ακόμη :Ζωώδης μυρωδιά… Τα ακριβότερα αρώματα προέρχονται από…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept