Αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύπτει ένα παιδί «βαμπίρ» σε ιταλικό νεκροταφείο του 5ου αιώνα

230

Αν και πέθανε από ελονοσία, οι συχωριανοί του ήταν σίγουροι ότι ήταν δαιμονισμένο. Το στίγμα που έφερε το 10 χρονο παιδί, τον ακολούθησε μέχρι τον τάφο του. Είχε θαφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δαγκώνει μια  πέτρα έχουν ανακάλυψαν αρχαιολόγοι ένα ιταλικό νεκροταφείο του 5ου αιώνα.

Σύμφωνα με τις δοξασίες της εποχής, τα στοιχεία  της ταφής του παιδιού  υποδηλώνουν ότι είχε θεωρηθεί «βαμπίρ» και  για την αποτροπή της επιστροφής του παιδιού από τους νεκρούς έβαλαν στη σωρό του ανάμεσα στην πάνω και στην κάτω γνάθο, πια μέτρα. Στη βόρεια Ιταλία, όπου έγινε η ανακάλυψη, το ονομάζουν «Βρικόλακας του Lugnano».

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά απόκοσμος και περίεργος «, δήλωσε ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, David Soren, ο οποίος έχει επιβλέψει τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή από το 1987.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα οστά δείχνουν ότι το παιδί ήταν μολυσμένο από ελονοσία από την οποία και επήλθε ο θάνατός του.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept