Επιστρέφει στην πατρίδα του ο άνδρας με τα τρία πρόσωπα

208

Εννέα μήνες μετά τη δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου, ο Jérôme Hamon, μπορεί να αισθανθεί φυσιολογικός και να κουνήσει και αυτός του μυς του μεταμοσχευμένου του προσώπου, σχηματίζοντας ένα μειδίαμα.

Η περιπέτειά του, παραδειγματίζει για τη δύναμη της θέλησής και της υπομονής χωρίς προηγούμενο.

Υποβλήθηκε σε θεραπεία από τον καθηγητή Laurent Lantieri, μετά τη δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου στην οποία υποβλήθηκε και τώρα, επιστρέφει  στην πατρίδα του αφού όλα, φαίνεται ότι πήγαν καλά. Για του λόγου το αληθές, ο καθηγητής με περήφανο χαμόγελο δημοσίευσε  μια φωτογραφία με τον ασθενή του  και με τα χέρια τους κάνουν το σήμα “όλα εντάξει” .

Παρατηρούμε το παγωμένο πρόσωπο, το ανοιχτό στόμα, αλλά, πάνω από όλα, πρέπει να βλέπουμε οτι πίσω από αυτό το ιατρικό επίτευγμα, βρίσκεται ένας ένας άνθρωπος που ανέβηκε ένα Γολγοθά και τώρα, ανακάμπτει.

Προηγήθηκε ταλαιπωρία χρόνων και εφιαλτικές στιγμές σιωπής και μοναξιάς.

Μετά από μεγάλη ανησυχία των γιατρών, επιπλοκές και μολύνσεις για χρόνια, μετά από μάχη με πολλούς, αστάθμητους παράγοντες, το πρόσωπό του νεαρού άνδρα,  αρχίζει τώρα να ζωντανεύει και να ανταποκρίνεται στην εκφραστικότητα.

ΟJérôme Hamon, είναι ο μοναδικός στον κόσμο που έκανε συνολικά δύο μεταμοσχεύσεις προσώπου.

Πέρασε μέσα από την κόλαση ο 43χρονος άνδρας στο Παρίσι, αφού ύστερα απο  2 μεταμοσχεύσεις προσώπου που υπέστη,  είδε το πρόσωπό του ν’ αλλάζει 3 φορές.

Το πιο δύσκολο στάδιο για τον Jérôme Hamon, ήταν το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη επέμβαση. Οι γιατροί υποκλίθηκαν στη δύναμη που έκρυβε η ψυχή του! Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν τον άκουσαν να παραπονιέται ποτέ, “ακόμη και όταν βρισκόταν στο σκοτάδι χωρίς πρόσωπο για τρεις μήνες”!

Υπέστη την πρώτη του μεταμόσχευση προσώπου το 2010 για τη θεραπεία της νευροϊνωμάτωσης, μιας γενετικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη όγκων κατά μήκος των νεύρων στο δέρμα, στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του σώματος. Όμως,  το σώμα του Hamon απέρριψε την αρχική μεταμόσχευση. Τον Ιανουάριο, μια ομάδα χειρουργών και νοσοκόμων στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο AP-HP Georges Pompidou, με επικεφαλής τον χειρουργό δρ. Laurent Lantieri, πραγματοποίησε τη δεύτερη μεταμόσχευση στον Hamon.

Ήταν το 2016 όταν ο Hamon άρχισε να παρουσιάζει κλινικά σημάδια χρόνιας απόρριψης της πρώτης του μεταμόσχευσης προσώπου. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2017, βρέθηκε και πάλι εγγεγραμμένος στον εθνικό κατάλογο αναμονής της Γαλλικής Υπηρεσίας Βιοϊατρικής για ένα νέο πρόσωπο.

Η απόρριψη μοσχεύματος συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέκτη επιτεθεί στο μεταμοσχευμένο όργανο, ή σε  ιστό αυτού, ακόμη και αν υπάρχει σταθερή ανοσοαπόκριση του σώματος .

Η σοβαρότητα της απόρριψης του Hamon απαιτούσε μια πλήρη αφαίρεση του προσώπου που του είχε μεταμοσχευθεί τον Νοέμβριο.

Για τρεις μήνες, μετά την αφαίρεση της πρώτης μεταμόσχευσής του μέχρι τη δεύτερη μεταμόσχευση προσώπου, ο Hamon έζησε χωρίς πρόσωπο στο νοσοκομειακό του δωμάτιο, ανίκανος να δει, να μιλήσει ή να ακούσει!

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δρ. Lantieri είπε ότι, εμπνεύστηκε περισσότερο από την “σπουδαία δύναμη” του Hamon και το “δυνατό πνεύμα” του και από το ότι ποτέ δεν παραπονέθηκε “ακόμη και όταν βρισκόταν στο σκοτάδι χωρίς πρόσωπο για τρεις μήνες”!

“Είμαι 43 ετών, ο δωρητής ήταν 22 χρονών, οπότε νιώθω κι εγώ 22 ετών”, είχε δηλώσει τότε ο  Hamon ο οποίος ήδη έχει γράψει βιβλιο για την περιπέτεια του.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept