Πρόδωσε την ψήφο του! Ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από κατηγορούμενο!

117

Λένε οτι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά όχι ανόητη. Οι ένορκοι, που είναι οι λεγόμενοι λαικοί δικαστές πρέπει να είναι και να φαίνονται αμερόληπτοι.

Δεν συνέβη κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων για τη δίκη του διαβόητου “βαρόνου των ναρκωτικών” Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν που πήρε απρόσμενη τροπή σήμερα, όταν ένας από αυτούς ζήτησε… αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο!

Ο Γκουσμάν ήταν επί 25 χρόνια ο αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο.

 

Την περασμένη Δευτέρα, ο υποψήφιος ένορκος, που ζει στη Νέα Υόρκη εδώ και 20 χρόνια αλλά έχει γεννηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, είπε ότι του αρέσουν οι αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές και ότι γνωρίζει καλά το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών, λόγω της καταγωγής του. Το Μεντεγίν έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο καθώς ήταν το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σήμερα, ο νεαρός φαίνεται ότι ρώτησε έναν κλητήρα του δικαστηρίου αν θα μπορούσε να έχει το αυτόγραφο του Χοακίν “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ, μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept