Έκαναν ολόγραμμα την Μαρία Κάλλας (βίντεο)

201

Ήταν η επιβλητική παρουσία με τη θεϊκή φωνή και την αισθαντική ερμηνεία που έδωσαν άλλη αίγλη στην όπερα. Η Μαρία Κάλλας με την προσωπικότητά της, την μνημειώδη αφοσίωση στην τεχνη της αλλά και την μυθιστορηματική ζωή της ήταν η γυναικα που αποκαλούσε «τίγρη» ο διεθνής Τύπος.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 η Καικιλία Σοφία Άννα Μαρία Καλογεροπούλου, άφησε  την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 53 ετών, στο διαμέρισμα της επί της λεωφόρου GeorgesMandel, στο Παρίσι μετά από  καρδιακή προσβολή.

Τώρα, όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την δουν να ερμηνεύει άριες έμμειναν άφωνοι ακόμη και με το …ολογραμμά της.

Είναι η  θεαματική εμφάνιση της Μαρίας Κάλλας χάρη σε ένα ρεαλιστικό ολόγραμμα έχει γοητεύσει το φιλόμουσο κοινό στο Παρίσι.

«Εκείνη» εμφανίζεται χαμογελαστή στην σκηνή, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και μετά υψώνεται η φωνή της, η αναγνωρίσιμη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες.

Στην αίθουσα Pleyel, ένα ολόγραμμα σχεδόν φωτογραφικής ακρίβειας κόβει την ανάσα, μιμούμενο μέχρι τελειότητας την κίνηση της «φωνής του αιώνα».

«Έχεις πραγματικά της εντύπωση ότι είναι εδώ. Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά είναι συγκλονιστικό», δηλώνει o Τιερί, ένας 70χρονος που ξέρει απ΄έξω όλες τις ηχογραφήσεις της Ελληνίδας ντίβας.

«Είναι μαγικό, εκπληκτικό, σε στέλνει…», λέει ο 40χρονος Ολιβιέ. «Είναι συγκλονιστικό για την γενιά μας που δεν γνώρισε την Κάλλας» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept