Τώρα συνταγογραφούν επισκέψεις σε μουσεία για ψυχική και σωματική υγεία

274

Πιλοτικό έργο είναι παγκοσμίως καινοτόμο, ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων.

Ομάδα Καναδών γιατρών, μεταξύ αυτών και ψυχιάτρων,έχει αρχίσει να συνταγογραφεί επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί τέχνης για να βοηθήσει τους ασθενείς που υποφέρουν από μια σειρά ασθενειών, να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία τους. Η Γαλλόφωνη Ένωση Ιατρών του Καναδά (MFdC) και το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA) θα επιτρέψει στους ασθενείς που πάσχουν από διάφορα προβλήματα υγείας, μαζί με τους αγαπημένους τους, να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της τέχνης για την υγεία με δωρεάν επισκέψεις.

Το όλο εγχείρημα περιλαμβάνει γιατρούς και ψυχιάτρους που θα μπορούν να συνταγογραφήσουν έως και 50 επισκέψεις στο MMFA κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, με κάθε «συνταγή» να ισχύει για δύο ενήλικες και δύο ανήλικους.

Μέχρι στιγμής 100 γιατροί έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στη διάρκεια ενός έτους, διαθέτοντας την  ευαισθησία αλλά και προοδευτικό πνεύμα σε εναλλακτικές προσεγγίσεις, αφού υπάρχει επιστημονική βάση, που αποδεικνύει τα οφέλη της τέχνης στην υγεία.

Πρόκειται βεβαίως για συμπληρωματική «θεραπεία» . Αλλά είναι παρόμοια με εκείνα που μπορούν να λάβουν οι ασθενείς από τη σωματική άσκηση, αποσκοπώντας στην έκκριση παρόμοιου επιπέδου «θετικών» ορμονών καλής διάθεσης και μπορούν να είναι βοηθητικά σχεδόν στα πάντα, από τον χρόνιο πόνο έως την κατάθλιψη και το άγχος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept