Οι κάτοικοι της Κρήτης θέλουν να είναι πιο κοντά στη φύση και το δείχνουν!

399

Πιο στενή επαφή με τη φύση φαίνεται πως θέλουν οι κάτοικοι της Κρήτης, αφού το 1/3 των σπιτιών δε διαθέτει εσωτερική τουαλέτα.Κι αυτό δεν συμβαίνει στα παλιά σπίτια σε αποθήκες ή εγκαταλελειμμένες  οικίες αλλά και στα νεόδμητα σπίτια. Για την ακρίβεια  43.046 σπίτια στην Κρήτη δε διαθέτουν καθόλου τουαλέτα ή έχουν WC έξω από το σπίτι!

Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, όταν στην αρχαία  Κνωσό το  1600προ Χριστού  υπήρχε άριστο αποχετευτικό σύστημα  όπου υπήρχαν πέτρινες τουαλέτες, συντριβάνια, φίλτρα και πίδακες νερού.

Στο σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., από τις 43.046 κατοικίες σε επίπεδο Κρήτης που δεν έχουν τουαλέτα μέσα στο σπίτι, οι 19.971 είναι οικίες που κατοικούνται!

Το νούμερο πραγματικά μοιάζει εξωφρενικό για το έτος 2018 αλλά ειναι  πέρα για πέρα αληθινό, αφού προέρχεται από την επίσημη καταγραφή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.( βέβαια οι ύπολοιπες 381.243 κατοικίες που υπάρχουν στην Κρήτη  διαθέτουν τουαλέτα είτε έχουν λύση… ανάγκης σε εξωτερικό χώρο, εκτός της οικίας!)

Σε σύγκριση των τεσσάρων νομών του νησιού, διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα σπίτια χωρίς εσωτερική τουαλέτα ή χωρίς καθόλου τουαλέτα βρίσκονται αναλογικά στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου. Και στους δύο αυτούς νομούς, σε ένα ποσοστό 13,30% των συνολικών κατοικιών δεν υπάρχει η στοιχειώδης αυτή σπιτική υποδομή!

Στη μεν περιφερειακή ενότητα Λασιθίου μιλάμε για 7.505 σπίτια από τα 56.035 σπίτια!

Στη δε περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου μιλάμε για 7.143 κατοικίες χωρίς τουαλέτα εντός, σε σύνολο 53.724 κατοικιών.

Τρίτος σε ποσοστό έρχεται ο νομός Ηρακλείου, με 10,61% των κατοικιών (εν προκειμένω 18.676 από τις συνολικά 176.068 κατοικίες) να στερούνται τουαλέτας μέσα στους χώρους του σπιτιού.

Το μικρότερο ποσοστό καταγράφεται στον νομό Χανίων, όπου 10,13% (ή αλλιώς 9.662 από τα 95.415 σπίτια) είτε δε διαθέτουν καθόλου τουαλέτα είτε έχουν WC σε εξωτερικό χώρο.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept