Κόλαση σε ρυθμούς ντίσκο! Μετέτρεψαν εκκλησίες σε μπαρ! Με σταυρωμένα τα χέρια ο Πάπας!(εικόνες)

170

«Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός» είναι τρία από τα κοκτέιλ που σερβίρονται σε εκκλησίες στην Ιταλία. Οι ναοί του Θεού,  που είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή δεν ερχόταν το ποίμνιο να λειτουργηθεί,τώρα, έγιναν «ιερό προσκύνημα» της νεολαίας που δεν φοβάται  να καεί στο «πυρ το εξώτερον»…

Το  κλαμπ Gattopardo που στεγάζεται σε εκκλησία στο κέντρο του Μιλάνου και  είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ότι ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα χωρίς να διακατέχεται από «φόβο Θεού».

Ο Κάρλο Καπόνι από το τμήμα πολιτιστικής κληρονομιάς της διακονίας Μιλάνου ερωτώμενος για το νέο φαινόμενο – διασκέδασης κάτω από τη σκέπη του Θεού, δήλωσε πικραμένος » είναι δυσάρεστο να βλέπεις ποτά εκεί όπου παλιότερα ήταν η Αγία Τράπεζα».

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των χριστιανών μειώνεται και πολλές εκκλησίες μένουν άδειες. Τώρα, το Βατικανό καλείται να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα: Τι γίνεται με μια εκκλησία χωρίς ενορία και πιστούς;

Ήδη διοργανώθηκε  στο υπουργείο Πολιτισμού του Βατικανού διήμερο συνέδριο στο οποίο αναζητήθηκε απάντηση στο ερώτημα «Δεν μένει πια εδώ ο Θεός;»

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο  αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις, έτσι ώστε το Βατικανό να λάβει στη συνέχεια αποφάσεις. Στο μεταξύ, ο από άμβωνος dj θα συνεχίσει να βάζει το «like a virgin» και το πλήθος θα βρίσκει εκεί … καταφύγιο στο αλκοόλ.

 

Στην ιταλική μεγαλούπολη είναι η παμπ «La Chiesetta» («Το εκκλησάκι») που στεγάζεται σε εκκλησάκι του 18ου αιώνα. Ο μπάρμαν Νταβίντ λέει στο dw.com: «Υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν για βλασφημία, αλλά στο TripAdvisor το μπαρ είναι πολύ δημοφιλές». Κάτω από τις νωπογραφίες οι πελάτες πίνουν κοκτέιλ με ονόματα όπως «Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός».

Σε αρκετές περιπτώσεις, εκεί όπου παλιά οι πιστοί άναβαν ένα κερί σήμερα κρέμονται στους τοίχους πίνακες ζωγραφικής Με θέματα όπως αυτό στην εικόνα(γυμνή γυναίκα με κάλυμμα καλόγριας στο κεφάλι πίνει ποτό με το καλαμάκι, κρύβοντας όλο σεμνοτυφία το στήθος της)

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept