Κόλαση σε ρυθμούς ντίσκο! Μετέτρεψαν εκκλησίες σε μπαρ! Που θα κάνουν Χριστούγεννα οι Ιταλοί

295

«Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός» είναι τρία από τα κοκτέιλ που σερβίρονται σε εκκλησίες στην Ιταλία.

Για να ακιβολογούμε σε ναούς του  Θεού,  που είχαν εγκαταλειφθεί, από τις απουσίες των πιστών.

Επειδή δηλαδή δεν ερχόταν ο κόσμος να λειτουργηθεί, τώρα, έγιναν «ιερό προσκύνημα» της νεολαίας που δεν κρατάει τα προσχήματα και  δεν φοβάται  να καεί στο «πυρ το εξώτερον»..

Είναι δυσάρεστο να βλέπεις ποτά εκεί όπου παλιότερα ήταν η Αγία Τράπεζα  αλλά οι Ιταλοί θέλουν να βρίσκονται κάτω από την σκέπη του Κυρίου, γιορτάζοντας σήμερα τα Χριστούγεννα.

Το  κλαμπ Gattopardo που στεγάζεται σε εκκλησία στο κέντρο του Μιλάνου και  είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ότι ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα χωρίς να διακατέχεται από «φόβο Θεού».

 

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των χριστιανών μειώνεται και πολλές εκκλησίες μένουν άδειες. Τώρα, το Βατικανό καλείται να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα: Τι γίνεται με μια εκκλησία χωρίς ενορία και πιστούς;

Ο  από άμβωνος dj θα συνεχίσει να βάζει το «like a virgin» και το πλήθος θα κάνει …μετάληψη με βότκα.

 

Ο μπάρμαν Νταβίντ λέει στο dw.com: «Υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν για βλασφημία, αλλά στο TripAdvisor το μπαρ είναι πολύ δημοφιλές». Κάτω από τις νωπογραφίες οι πελάτες πίνουν κοκτέιλ με ονόματα όπως «Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός», οπως γράφει η dw.

Στην ιταλική μεγαλούπολη ε η παμπ «La Chiesetta» («Το εκκλησάκι») που στεγάζεται σε ναό του 18ου αιώνα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept