Επιλογή συντρόφου μέσω DNA!

447

Παλιότερα αν κάποιος έψαχνε σύντροφο τον ονειρευόταν, ίσως συμβουλεύονταν τα άστρα ίσως έψαχνε για κάποιο καρμικό σημάδι…Κοίταζε τις γραμμές στο χέρι του και έψαχνε την απάντηση…

Τώρα, στην εποχή των εξισώσεων και των υπολογιστών, το ιδανικό ταίρι δεν είναι γραμμένο στην παλάμη, αλλά κάπου βαθύτερα.

Στο DNA!

Αφουγκραζόμενοι οι ειδικοί στον κλάδο της γενετικής την ανάγκη να εξασφαλιστεί η συμβατότητα δύο ανθρώπων, είπαν να προωθήσουν και αυτή τη λειτουργία ανίχνευσης του γενετικού τρόπου για να προεξοφληθεί η  αρμονική συνύπαρξη στο ζευγάρι.

Ομάδα επιστημόνων εργαστηρίου στην Ελβετία, προτρέπει τους εργένηδες και όσους ζητούν την αποκατάσταση να επιλέξουν με αυτό το κριτήριο το σύντροφό τους.

Αν και κάτι τέτοιο θυμίζει λίγο το σενάριο  της κινηματογραφικής ταινίας «Γκατακα» είναι πέρα για πέρα  αλήθεια.Eδώ η ταινία αποδεικνύεται προφητική.

Στην ταινία η ηρωίδα πήγαινε το DNA ενός υποψήφιου συντρόφου της για εξέταση και μετά έκρινε αν αξιζει τον κόπο να γίνουν εραστές.

Τεστ DNA κυκλοφορούν ήδη με εμπορική επιτυχία στην αμερικανική αγορά ενώ την ίδια  «μόδα» ακολουθούν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Το πιο ακραίο είναι ίσως το γεγονός οτι κάποιοι ακολουθούν το μέτρο αυτό ως γνώμονα για να βρουν τον ιδανικό σύντροφο και αργότερα με το σκεπτικό αυτό να αποκτήσουν με ένα είδος …ευγονικής ένα γερό παιδί.
Τα πιο δημοφιλή ερωτήματα αφορούν στη συμβατότητα του συντρόφου και της διατροφής.

Η διαδικασία χρήσης των συγκεκριμένων γενετικών τεστ που γίνονται στο σπίτι είναι απλή και πολλά υποσχόμενη.

Ο πελάτης παραγγέλνει συνήθως μέσω διαδικτύου ένα μικρό κουτί, το οποίο περιέχει κυρίως ειδικές μπατονέτες για στοματική χρήση.

Στη συνέχεια στέλνει ένα δείγμα από το σάλιο του μέσω ταχυδρομείου σε κάποιο εργαστήριο, το οποίο αναλαμβάνει να κάνει μια ανάλυση του γενετικού υλικού, ενώ παράλληλα προχωρά σε συστάσεις πχ. τι είδους αθλητικές δραστηριότητες είναι κατάλληλες για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο ή ποια είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ένας οργανισμός.

Στην Ευρώπη, εταιρείες που προσφέρουν αντίστοιχα τεστ έχουν συχνά την έδρα τους στην Ελβετία ή την Αυστρία.Η  ελβετική εταιρεία γενετικών τεστ GenePartner, στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Με βάση το γενετικό προφίλ του πελάτη μας, μπορούμε να προβλέψουμε τη γενετική συμβατότητα δύο ανθρώπων» σημειώνοντας: «Η υψηλή γενετική συμβατότητα δύο ανθρώπων σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταιριάζουν και ως ζευγάρι».

Να σημειωθεί πως η εταιρεία GenePartner υπολογίζεται ότι κερδίζει έως και 249 δολάρια από κάθε ανάλυση γενετικού υλικού.

Δεν πρέπει πάντως να αγνοούμε οτι υπάρχουν και άλλου τύπου  γενετικά τεστ, όπως αυτά της εταιρείας Progenome, που προβλέπουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, οστεοπόρωσης ή της νόσου Crohn. Όμως αυτά  τα τεστ δεν διατίθενται στο διαδίκτυο αλλά μόνο από ειδικούς διανομείς και κατόπιν προσωπικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο ιατρικό  προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept