Είστε άνεργος; Αυτό είναι το επάγγελμα που ζητούν μετά μανίας στη Γερμανία!

900

Βλέπετε τα χρέη και τους λογαριασμούς να σας πνίγουν;Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα εργασίας, αλλά δεν έχετε τα απαραίτητα προσόντα;

Λύση, υπάρχει…Αρκεί να βρείτε χρήματα για ένα εισιτήριο μέχρι την Γερμανία.

Την παρούσα περίοδο ζητούν εναγωνίως χαρούμενους ανθρώπους που να τα πάνε καλά με τα παιδιά.

Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους: Δεν υπάρχουν Αγιοβασίληδες, ενώ υπάρχει έλλειψη και σε … αγγελάκια.( Σημαντική λεπτομέρεια: . Ένας Αγιοβασίλης την παραμονή των Χριστουγέννων κερδίζει περίπου 500 ευρώ στο Βερολίνο!)

Δεν πρόκειται για αστείο. Η DW έχει ασχοληθεί με το θέμα, για να ευαισθητοποιήσει τους απρόθυμους πολίτες .

Πέτρα Χένκερτ, επικεφαλής ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας, ξεκίνησε μάλιστα μια εκστρατεία με την επωνυμία: «Το Βερολίνο ψάχνει 100 Αγιοβασίληδες». Όπως λέει; «πολλοί άνθρωποι που είχαν όνειρο να κάνουν κάτι τέτοιο πήραν τηλέφωνο, αλλά τελικά δεν τόλμησαν».

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά.

Ενώ στο Βερολίνο ή την Τσέλε οι Αγιοβασίληδες είναι περιζήτητοι, η καθολική οργάνωση Bonifatiuswerk ξεκίνησε μια εκστρατεία με την επωνυμία «Ζώνη απαλλαγμένη από Αγιοβασίληδες».

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον αυτού του συμπαθητικού γενειοφόρου με τα κόκκινα ρούχα, ο οποίος σίγουρα για πολλά παιδιά είναι πολύ σημαντικός, ωστόσο διερωτόμαστε ποιο είναι το βαθύτερο νόημα. Ο Άγιος Νικόλαος (σ.σ. ο οποίος είναι παρόμοια ντυμένος) συμβολίζει την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και τη χριστιανική πίστη». Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη οργάνωση με έδρα στο Πάντερμπορν, οργανώνει σεμινάρια σε όλη τη Γερμανία για την ανάδειξη του ρόλου του Αγίου Νικολάου!

Εάν πιστέψει κανείς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ευρέσεως Εργασίας και τις φοιτητικές ενώσεις, τότε το επάγγελμα του Αγιοβασίλη τείνει να εκλείψει.  Οι φοιτητές στη Γερμανία δεν θέλουν πια να εργάζονται σαν Αγιοβασίληδες και ας είναι οι αμοιβές καλές.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept