Μεγάλος μπελάς! Δεν φαντάζεστε τι δώρο θα λάβουν  φέτος οι περισσότεροι Αμερικανοί …

164

Πολλοί θα πάρουν δώρο  ένα κασκόλ ή ένα πουλόβερ αυτές τις γιορτές.  Όμως, ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός  Αμερικανών, θα λάβει ένα δώρο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του:

Ένα κουτί που περιλαμβάνει τεστ γενετικού ελέγχου κατ οίκον!

Μόλις το ανοίξουν θα ταλαντεύονται μεταξύ κινδύνου και βεβαιότητας.

Τα δημοφιλή αυτά «τεστ γενετικού ελέγχου» στο σπίτι αποκαλύπτουν τον κίνδυνο για την ανάπτυξη μιας πάθησης, την προδιάθεση δηλαδή, χωρίς να είναι έγκυρη διάγνωση ασθένειας.

Έτσι για κάποιους το πνεύμα των Χριστουγέννων θα είναι…ανήσυχο.

Βέβαια αν για παράδειγμα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάποια  γονίδια του … ανυποψίαστου εξεταζόμενου σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νόσου του Alzheimer, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα την ανάπτυξη της νόσου.Αλλά ειναι σίγουρο ότι θα του αλλάξουν τις γιορτινές μέρες και θα τον στοιχειώσουν με ερωτήματα για το μέλλον.

Αλλά ακόμη κι αν τα αποτελέσματα του εν λόγω τεστ DNA δεν παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα με βάση τα επιστημονικά ευρήματα, αυτό, δε σημαίνει ότι δεν έχει κάποιος διαφύγει τον κίνδυνο, αφού, εκτός από τη προδιάθεση,υπάρχουν και άλλες συνθήκες και παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση της ασθένειας.

Ο έλεγχος DNA στο σπίτι δίνει ενδείξεις για την προέλευση και, ενδεχομένως, γενετικό κίνδυνο για πολλά ακόμη προβλήματα υγείας.

Το  ίδρυμα της Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ προειδοποιεί πως υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε πίσω από αυτό το δώρο:»Τα τεστ  γενετικής εξέτασης είναι ένα δημοφιλές δώρο, αλλά τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορούν να έχουν επιπτώσεις, που διαρκούν πολύ μετά τις διακοπές», ανέφερε ο Lori Frank που έχει θέση συμβούλου στην επιστημονική επιτροπή για τη μνήμη.

«Όπως και με οποιαδήποτε απόφαση για την υγεία, οι καταναλωτές πρέπει να έχουν τις σωστές πληροφορίες πριν αποφασίσουν να κάνουν ένα γενετικό τεστ», συμπλήρωσε.

Ένας άλλος παράγοντας όμως που πρέπει να προβληματίσει είναι για τα θέματα ιδιωτικότητας.

Η εταιρεία διάθεσης του τεστ, προστατεύει τις γενετικές πληροφορίες των πελατών, ή αυτές «μοιράζονται» και αλλού;

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept