Άγιες ημέρες: Πηγαίνουν για προσκύνημα στην Κανά για να πιουν το “κρασί του γάμου”-Πόσο κοστίζει

141

Oι Άγιοι Τόποι προσελκύουν τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες πιστούς από όλο τον κόσμο και ανάμεσα στις τοποθεσίες που επισκέπτονται ακολουθώντας τα βήματά Του, είναι και η Κανά, εκεί  όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο του θαύμα, το νερό που έγινε κρασί. Κάθε χρόνο καταφθάνουν λεωφορεία με χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες από όλο τον κόσμο, που θέλουν να επισκεφτούν τις εκεί εκκλησίες και να δουν από κοντά τις θαυματουργές στάμνες όπου τελέστηκε το θαύμα σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Στην Κανά βρέθηκε πρόσφατα και μια τουρίστρια από το μακρινό Περού: «Αισθάνομαι όπως την ημέρα του γάμου μου. Εδώ στην Κανά όμως, όπου έγινε το θαύμα, η χαρά είναι πολύ μεγαλύτερη. Είχε την αίσθηση ότι ο Ιησούς ήταν μαζί μας. Υπέροχα».αναφέρει στην dw.com

Ένας άλλο επισκέπτης καταθέτει τη δική του εμπειρία: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Κινούμαστε στα χνάρια του Κυρίου, εκεί όπου έδρασε. Το ότι ανανεώνουμε εδώ τους όρκους αγάπης μας, όπου έγινε το πρώτο του θαύμα, είναι υπέροχο. Και πιστέψτε με. Εδώ υπάρχει το καλύτερο κρασί».

Στη σημερινή Κανά το κρασί είναι φυσικά άφθονο. Στο παρακείμενο κατάστημα της εκκλησίας πωλείται ο «οίνος του γάμου» ή wedding wine, όπως φροντίζει να ενημερώνει τους επισκέπτες ο ιερέας. Η τιμή του άγιου, κατά τον ίδιο, κρασιού είναι όμως ιδιαίτερα «τσουχτερή»: γύρω στα 17 δολάρια κοστίζει το μπουκάλι.

Όπως σημειώνει και ο πωλητής του καταστήματος: «Το κρασί αυτό λέγεται ‘γαμήλιο’. Παραπέμπει στο γάμο που έγινε πριν από 2.000 χρόνια, την εποχή του Χριστού. Με το κρασί θυμίζουμε το γάμο εκείνο και το θαύμα του Ιησού. Και γι΄ αυτό το ονομάζουμε ‘οίνο του γάμου’ ή wedding wine»

Πηγή: www.dw.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept