Δεν φαντάζεστε τι δώρο έκανε ο πρίγκιπας Κάρολος στα 60ά γενέθλια της συζύγου του Καμίλας!

238

Δεν είναι και τόσο πρωτότυπο το δώρο του πρίγκιπα της Ουαλίας και μελλοντικού βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου της Βρετανίας στη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα για τα 60ά της γενέθλια.Είναι ρομαντικό και διαχρονικό. Η καντάδα ήταν ανέκαθεν η μουσική γλώσσα του έρωτα, για την περίπτωση όμως, δεν κλήθηκαν οργανοπαίκτες αλλά ολόκληρη ορχήστρα!

Μιλώντας στο Private Passions του Radio 3 ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποκαλύπτει ότι η μουσική είναι πολύ σημαντική για την καθημερινή του επιβίωση.Κατά συνέπεια, το δώρο του δεν μπορούσε, παρά να είναι μουσικό.

Ο Κάρολος κάλεσε την Φιλαρμονική Ορχήστρα για να παίξει μουσική στη σκάλα του σπιτιού του ώστε η δεύτερη σύζυγός του να έχει ένα μελωδικό ξύπνημα την ημέρα των γενεθλίων της.

Ένα από τα οκτώ κομμάτια που ο πρίγκιπας επέλεξε ήταν το Siegfried Idyll, το οποίο συνέθεσε ο Wagner το 1870. Μάλιστα ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που διεύθυνε την ορχήστρα, ή τουλάχιστον ότι προσπάθησε να το κάνει. Κάτι το οποίο τόλμησε, όπως είπε, μετά από την προτροπή του βιολιστή και μαέστρου Κρίστοφερ Ουόρεν Γκριν.

Οι μουσικές επιλογές του πρίγκιπα της Ουαλίας κινούνται μεταξύ του Χάιντν και του Μπετόβεν, του Λέοναρντ Κοέν και του Sadie the Shaker, που ήταν το αγαπημένο τραγούδι της γιαγιάς του.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept