Τι μαρτυρά η γλώσσα μας για την υγεία μας

134

Η γλώσσα μας μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας. Υπάρχει ολόκληρη μέθοδος για τη διάγνωση της υγείας με βάση την εμφάνιση της γλώσσας: τη μορφή, το μέγεθος, την υφή και το χρώμα.

Είναι καλύτερο να εξετάσετε τη γλώσσα σας το πρωί με φυσικό φως και πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Δεν πρέπει να τραβήξετε τη γλώσσα σας, καθώς μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Το χρώμα μπορεί να έχει επηρεαστεί από αναψυκτικά, φάρμακα ή κάπνισμα. Οπότε, για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα, εξετάστε τη γλώσσα σας μια ώρα ή περισσότερο από οποιαδήποτε έκθεση.

Το χρώμα της γλώσσας

Το χρώμα της γλώσσας Το χρώμα της επικάλυψης Το χρώμα της επικάλυψης μπορεί να διαφέρει από το χρώμα της γλώσσας. Μια λεπτή λευκή επίστρωση, η οποία μπορεί εύκολα να βουρτσιστεί, θεωρείται φυσιολογική. Το πάχος της επίστρωσης είναι ανάλογο με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Να θυμάστε ότι η οπτική διάγνωση δεν έχει πάντα 100% έγκυρα αποτελέσματα. Η γλώσσα μπορεί να τραυματιστεί από φαγητό και τα βακτήρια να προκαλέσουν προσωρινό ερεθισμό – αυτό δεν υποδεικνύει κάποια ασθένεια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept