Ρουμανία: Έτσι αντιδρούν γιατροί-ακτιβιστές στο καθιερωμένο «φακελάκι»

«Οι μισθοί μας έχουν αυξηθεί, μην μας δωροδοκείτε!» λένε

95

«Οι μισθοί μας έχουν αυξηθεί, δεν χρειάζεται να μας δωροδοκείτε!» γράφουν οι αφίσες, που κατέκλυσαν τους χώρους νοσοκομείου στη Ρουμανία προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο προσωπικό, όσο και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Με έκπληξη και περιέργεια αντίκρισαν ασθενείς στο νοσοκομείο της Σλάτινα, στην επαρχία Ολτ της Ρουμανίας, τις αφίσες σε πόρτες και παράθυρα του κτηρίου, στις οποίες αναγραφόταν το παραπάνω μήνυμα, το οποίο δεν είχαν συναντήσει ποτέ στο παρελθόν, σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της «Gazeta de Sud», το Συμβούλιο Διευθυντών του νοσοκομείου της Σλάτινα έλαβε την απόφαση αυτές οι ιδιαίτερες -ως προς το μήνυμά τους – αφίσες να «φιλοξενηθούν» σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας στους ασθενείς και τους εργαζομένους του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται και αμείβεται «με αξιοπρεπή μισθό και δεν υπάρχει λόγος να τους δωροδοκείτε».

«Αφήνουμε τη δωροδοκία να υποφέρει και σας θεραπεύουμε» επισημαίνεται στο ίδιο μήνυμα που, ήδη, έφερε, πέρα από χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών και των γιατρών και τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις.

Και αυτό διότι, ορισμένες αφίσες εξαφανίστηκαν από τα σημεία όπου είχαν αναρτηθεί, ωστόσο, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Κάταλιν Ροτέα, τόνισε ότι θα αντικατασταθούν με άλλες που θα έχουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept