Χειρουργήθηκε έμβρυο και επανατοποθετήθηκε στη μήτρα για να συνεχιστεί η κύηση!

Την πρωτοποριακή μέθοδο πραγματοποίησαν με επιτυχία Βέλγοι χειρουργοί- Το μωρό αναμένεται να γεννηθεί τον Απρίλιο

272

Μία άκρως επιτυχημένη αλλά ριψοκίνδυνη επέμβαση πραγματοποίησαν Βέλγοι χειρουργοί σε αγέννητο  έμβρυο μόλις 20 εβδομάδων που κυοφορούσε 26χρονη.

Όταν διαπιστώθηκε ότι το αγέννητο κοριτσάκι μόλις 20 εβδομάδων έπασχε από μία γενετική ανωμαλία, που ονομάζεται spina bifida (δισχιδής ράχη), οι χειρουργοί αποφάσισαν να επέμβουν για τη θεραπεία του εμβρύου.  Έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας το έμβρυο για την επέμβαση και στη συνέχεια το επανατοποθέτησαν πίσω για να ολοκληρωθεί η κύηση.

Το έμβρυο ήταν μόλις 20 εβδομάδων, όταν το υπερηχογράφημα Β΄ επιπέδου της Μπέθαν Σίμπσον από το Έσσεξ εντόπισε ένα πρόβλημα που είχε στη σπονδυλική του στήλη.  Η ασθένεια από την οποία έπασχε το μωρό επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό και θα εμπόδιζε τη σωστή ανάπτυξή του.

Η νεαρή μητέρα και ο άνδρας της είχαν τρεις επιλογές. Να συνεχίσουν κανονικά την κύηση γνωρίζοντας ότι το παιδί θα αντιμετώπιζε μετέπειτα προβλήματα, να προχωρήσουν σε άμβλωση ή να ρισκάρουν την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση στο έμβρυο.  «Έπρεπε να το κάνουμε», ανέφερε η 26χρονη μητέρα η οποία πλέον περιμένει να φέρει το μωρό της στον κόσμο τον Απρίλιο.

Η πρωτοποριακή αυτή χειρουργική μέθοδος πραγματοποιείται μόνο στο Βέλγιο.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept