Έμεινε παράλυτη μετά από piercing στη μύτη

305

Σε αναπηρικό καροτσάκι θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της μια κοπέλα από την Βραζιλία, μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη όταν έκανε τρύπα στην μύτη της.

Η Λαγιάν Ντιάζ, αποφάσισε να κάνει τρύπα στην μύτη της τον Ιούλιο του 2018 όταν ήταν 20 χρονών. Η ίδια λέει πως το τρύπημα της προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια πρήστηκε, αλλά δεν του έδωσε σημασία.  Στην αρχή σκέφτηκε ότι η μόλυνση ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά στη συνέχεια είχε πυρετό και κι άρχισε να νιώθει φρικτούς πόνους στα πόδια της. Ο πόνος στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα αίσθημα μουδιάσματος σε ολόκληρο το σώμα της, κάτι που την εμπόδιζε να περπατά.

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να κάνουν μια ακριβή διάγνωση μέχρι που ανακάλυψαν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στο αίμα της.

Η Ντιάζ λέει πως κατόπιν οι γιατροί την ρώτησαν αν είχε κοπεί στην μύτη καθώς σε αυτή την περιοχή του σώματος συνήθως αναπτύσσεται ο σταφυλόκοκκος και τους αποκάλυψε πως είχε τρυπήσει την μύτη της λίγο καιρό πιο πριν.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου μια μαγνητική τομογραφία έδειξε πως το πύον από το βακτήριο συμπίεζε τρεις σπονδύλους στον νωτιαίο μυελό της.

Όπως είπε η ίδια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Νόμιζα ότι ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά προκάλεσε πυρετό. Έβαζα κρέμες επάνω στο σημείο και μετά από μία εβδομάδα, εξαφανίστηκε».

«Αλλά δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα από το στήθος μου και κάτω» είπε στο BBC Brazil.

Έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και ο υπεύθυνος νευροχειρουργός, Οσβάλντο Ριμπέιρο Μπαρκέζ, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως δεν είχε δει ποτέ ξανά αυτό το είδος βακτηριακής λοίμωξης στην 15ετή σταδιοδρομία του.

Η χειρουργική επέμβαση κατάφερε να σταματήσει την διάδοση της λοίμωξης και τελικά να μην την σκοτώσει, αλλά η Ντιάζ, έμεινε παράλυτη.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept