Την αποκαλούσαν τέρας, λόγω μιας σπάνιας δερματικής ασθένειας…

Σήμερα κλείνει τα στόματα όλων! (photos)

152

Στις μέρες μας, όλοι παλεύουμε με τις ατέλειές μας. Ένα μοντέλο από τη Βραζιλία, όμως, στέκεται ενάντια σε όλα τα πρότυπα ομορφιάς.

Η 24χρονη Mariana Mendes, γεννήθηκε με ένα σημάδι που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου της. Πάντα άκουγε ότι το σημάδι της, που ονομάζεται συγγενής μελαγχρωματικός σπίλος, ήταν άσχημο.

Όταν ήταν μόλις 5 ετών, η Mendes υποβλήθηκε πολλές φορές σε χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για να μειώσει την εμφάνιση του σημαδιού της. Η μητέρα της φοβήθηκε ότι θα πέσει θύμα εκφοβισμού, αλλά στην ηλικία των 6, η Mendes αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια τις χειρουργικές επεμβάσεις.

 

“Η μαμά μου ήταν ανήσυχη,” είπε η Mendes στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo. “Δεν ήθελε να υποστώ bullying, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να έχει προβλήματα στο σχολείο. Όταν ήμουν 6, με ρώτησε αν ήθελα να συνεχίσω με τις διαδικασίες απομάκρυνσης του σημαδιού που έκανα στο Σάο Πάολο. Της είπα όχι.”

Αντί να αφαιρέσει το σημάδι της, επέλεξε να το αγαπήσει. Ελπίζει, επίσης, πως η αυτοπεποίθησή της, θα βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους να βρουν τη δική τους.

«Νιώθω όμορφη και εντελώς διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους με αυτό το σημάδι,» είπε στο Metro UK. «Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που το κοιτάζουν και δεν τους αρέσει, αλλά δεν με νοιάζει.»

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept