Ευρηματικοί οι Ρώσοι -Τι έκαναν και γλύτωσαν τον Πούτιν από τον κοροναϊό

207

Ένα ειδικό τούνελ απολύμανσης, από το οποίο υποχρεώνονται να περνούν όσοι επισκέπτονται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην κατοικία έξω από τη Μόσχα, στήθηκε για την προστασία του Ρώσου προέδρου από τον κορωνοϊό.

Το ειδικό αυτό τούνελ κατασκευάστηκε από ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην πόλη Πέντζα και τοποθετήθηκε στην επίσημη κατοικία του Πούτιν στο Νόβο Ογκάριοβο έξω από τη Μόσχα, που επιστρέφει πάντως σταδιακά σε κάποιας μορφής κανονικότητα με την άρση ορισμένων ακόμη περιοριστικών μέτρων.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, διακρίνονται άνθρωποι με μάσκες να περνούν από το τούνελ και να ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του. Το απολυμαντικό αυτό είναι, σύμφωνα με το RIA, ένα εκνέφωμα ειδικού υγρού που καλύπτει τα ρούχα των διερχομένων από το τούνελ και τα τυχόν ακάλυπτα μέρη του σώματος.

 

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν διά ζώσης τον Ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται προηγουμένως σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε έναν μήνα αργότερα, στις 12 Μαϊου ότι είχε μολυνθεί.

Πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία , τρίτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ενώ έχουν χάσει τη μάχη με την Covid-19 περισσότεροι από 7.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που όμως αμφισβητούν ορισμένοι.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept