Δείτε γιατί πρέπει να βάζετε ταμπόν στις γλάστρες σας!

2.576

Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου, του δίνουν χρώμα και ζωή. Ακόμη, μειώνουν το άγχος, δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία, χαλαρώνουν.

Τα φυτά όμως, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Καθένα από αυτά έχει τις δικές του ανάγκες και θα πρέπει να μην ξεχνάμε να τα ποτίζουμε και να τα περιποιούμαστε.

Κατά καιρούς, έχουν ακουστεί διάφορα κόλπα που μπορούν να τα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τους και να μοιάζουν υγιή και δυνατά. Υπάρχει όμως ένα τρικ που μοιράστηκε μια γυναίκα στο facebook και άφησε τους χρήστες του διαδικτύου άφωνους.

Συγκεκριμένα, η Empress Eyrie από την Αυστραλία, εξήγησε πώς βάζοντας ταμπόν στο χώμα των εσωτερικών φυτών της, αυτό μπορεί να τα βοηθήσει όταν αυτά υπερ-ποτίζονται.

Όταν οι ρίζες του φυτού «πνίγονται» στο νερό, αυτό δεν μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά από το χώμα ή να τροφοδοτήσει με νερό τα πάνω μέρη των φύλλων, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και τελικά να μαραθεί.

Η γυναίκα μοιράστηκε το κόλπο της σε μια ομάδα στο Facebook: «Δεν χρησιμοποιώ ταμπόν, αλλά είχα ένα πακέτο ξεχασμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού που είχε λήξει και θα το πετούσα έτσι κι αλλιώς. Σκέφτηκα ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αλλιώς και το έκανα.

Και είχε αποτέλεσμα! Τα ταμπόν διπλασιάστηκαν σε μέγεθος. Μεγάλη ποσότητα υγρασίας απομακρύνθηκε από το χώμα σε λίγες μόνο ώρες. Αν λοιπόν ποτίσετε υπερβολικά τα ευαίσθητα φυτά σας, βυθίστε ταμπόν στις γλάστρες σας».

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες φυτών έμειναν έκπληκτοι με το απλό κόλπο, με πολλούς να το περιγράφουν ως «ιδιοφυές», «έξυπνο» και «εξαιρετική ιδέα».

Well. Need a laugh AND a hack? I overwatered a few of my hoyas of late and I was worried about these new ones having…

Gepostet von Empress Eyrie am Donnerstag, 2. Juli 2020

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept