Τα μωρά κλαίνε ακόμη και πριν γεννηθούν! Πως αποδεικνύεται (BINTEO)

157

Επιστήμονες στη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψαν ότι τα έμβρυα κλαίνε κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησής τους στην κοιλιά της μητέρας τους!

Η ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία, καθώς  έρευνα, αφορούσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος και των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Oι επιστήμονες, εστίασαν  στα έμβρυα που κυοφορούσαν , βάζοντας διάφορα ερεθίσματα στις εγκύους, για να δουν τις αντιδράσεις των εμβρύων.

Αλλά τα μωρά, κλαίνε στη μήτρα; Στην ουσία, πρόκειται για  δυσφορία του εμβρύου στα διάφορα ερεθίσματα, όπως σημειώνει το romper.com.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Disease in Childhood βρήκε “αυτό που φαίνεται να είναι το εμβρυϊκό ομόλογο του κλάματος”.Καταγράφηκαν εικόνες των εμβρύων που άνοιγαν το στόμα τους, είχαν τρέμουλο στο πηγούνι, ή έπαιρναν βαθιές ανάσες.

“Μια αρχική κίνηση εκπνοής που σχετίζεται με το άνοιγμα του στόματος, ακολουθούμενη από μια σειρά τριών αναπνοών, η τελευταία αναπνοή που τελειώνει σε μια εισπνευστική παύση ακολουθούμενη από μια εκπνοή και καθίζηση”, λένε οι επιστήμονες. Οι αντιδράσεις αυτές, παραπέμπουν σε κλάμα μωρού.

Φυσικά, αυτό το εν τω λόγω κλάμα είναι σιωπηλό, αλλά προσθέτει μια πέμπτη,ξεχωριστή κατάσταση συμπεριφοράς στον κατάλογο των αναγνωρισμένων δραστηριοτήτων του εμβρύου: ήρεμος ύπνος, ενεργός κατάσταση, ήρεμος ξύπνιος και ενεργός ξύπνιος.

Έτσι, διαπιστώθηκε πως το μωρό δεν κλαίει για πρώτη φορά τη στιγμή που βγαίνει από την κοιλιά της μητέρας του, μετά τη γέννα, αλλά πολύ νωρίτερα, καθώς ενοχλείται από εξωτερικούς παράγοντες, όταν βρίσκεται μέσα στην κοιλιά.

δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept