Πάσχουν από «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου»! Πως το αντιμετωπίζουν στη Δύση και πως στην Ανατολή

325

Ένας έφηβος  από την Ινδονησία  πάσχει από το σπάνιο «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου», αλλά αρνείται να λάβει θεραπεία επειδή στη χώρα του, λατρεύεται σαν θεός! Αντίθετα μια νεαρή στον Καναδά, χρειάστηκε να περάσει πολλά …μαρτύρια σχολικού εκφοβισμού μέχρι να συμβιβαστεί με την εμφάνισή της και να χρησιμοποιήσει αυτή την πάθηση σαν ιδιαιτερότητα και να κάνει καριέρα.

Ο Muhammad Raihan εμφανίζει έντονη τριχοφυΐα σε όλο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και του προσώπου του, με τις τρίχες να ξεπερνούν σε μήκος τα 7 εκατοστά!

Θεωρεί την πάθησή του ευλογία, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει και αντικείμενο χλευασμού από ορισμένους συγχωριανούς του.  «Δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι τραβάω την προσοχή, ορισμένοι με κοροϊδεύουν, όμως άλλοι έρχονται σε μένα για να τους δώσω την ευχή μου», δηλώνει  σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι ντόπιοι θεωρούν τον Raihan ως την ενσάρκωση του Θεού Hanoman και παρά το γεγονός οτι οι  περισσότεροι άνθρωποι στην περιοχή έχουν ασπαστεί στον Ισλαμισμό, ο πολιτισμός των αρχαίων προγόνων είναι ακόμα ζωντανός..

«Μερικές φορές συρρέουν στο σπίτι μου άνθρωποι από μακρινά χωριά μόνο και μόνο για να με δουν. Πιστεύουν ότι είμαι θεός ή ότι έχω ξεχωριστές δυνάμεις. Δεν με ενοχλεί, το ξέρω ότι είμαι διαφορετικός.»Τα μαλλιά στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, μεγαλώνουν πολύ πιο πυκνά από ότι από τους άλλους κανονικούς ανθρώπους. Το σύνδρομο του λυκάνθρωπου αποκαλείται επιστημονικά Hypertrichosis, μια γενετική ασθένεια που προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη των τριχών.

Το «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου», το οποίο ονομάζεται  υπερτρίχωση στην ιατρική βιβλιογραφία, μπορεί να είναι εμφανιστεί εκ γενετής λόγω μετάλλαξης .”Είμαι φυσιολογικός. Μερικοί γελούν. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που προσεύχονται για μένα. Μερικοί έρχονται από μακριά και με θεωρούν θεό και έχουν μαγικές δυνάμεις. Αλλά αυτό δεν πειράζει, είμαι πράγματι διαφορετικό “, δηλώνει ο ίδιος.

Ζει σε ένα δωμάτιο με τον αδελφό του και όνειρό του ειναι να γίνει κληρικός ως έκφραση ευγνωμοσύνης στον Θεό. “Είμαι ευλογημένος από το Θεό και αισθάνομαι χαρούμενος. Ως μορφή αγάπης, θα αφιερώσω τον εαυτό Του σε όλη τη ζωή μου “, δήλωσε ο Raihan

 

Αντίθετα, στη Δύση το ίδιο σύνδρομο αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Η 22χρονη Cassandra Naud από τον Καναδά πάσχει από το ίδιο  «σύνδρομο του λυκανθρώπου» που έχει κάνει ένα μπάλωμα  «υπερτρίχωσης» στο πρόσωπό της αλλά δεν… υποκλίνονται μπροστά στη διαφορετικότητά της.

«Το σημάδι μου με κάνει διαφορετική και δεν μπορείς να με ξεχάσεις. Είναι αυτό που είμαι και ειλικρινά δεν νιώθω ότι ποτέ με εμπόδισε στο να κάνω κάτι», είπε η Naud σε πρόσφατη συνέντευξη της.

Οταν ήταν 13 ετών και μην μπορώντας να αντέξει άλλο τα πειράγματα και τις κοροϊδίες των συμμαθητών της, η Cassandra μπήκε στον πειρασμό να το αφαιρέσει. Αλλά χάρη στην  υποστήριξη των γονιών της που δεν ήθελαν να βάλουν το παιδί τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των χειρουργείων αποφάσισε να το αποδεχθεί.

«Αυτό το σημάδι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και δεν προτίθεμαι να το αποχωριστώ», δηλώνει στη Daily Mail τη στιγμή που έχει καταφέρει, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και αντοχή ψυχής να μετατρέψει αυτό το σημάδι σε κάτι που την χαρακτηρίζει .«Με κάνει μοναδική και ταυτόχρονα κάνει τους ανθρώπους να με θυμούνται, κάτι πολύ σημαντικό για τη δουλειά που κάνω», συμπληρώνει.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept