Μπορεί κάποιος να μεθύσει τρώγοντας πατάτες;

354

Ένας νέος άνδρας από την Αγγλία, ο Nick Hess, μεθάει, αλλά όχι όταν πίνει πολύ, αλλά, όταν τρώει πατάτες!

Όπως αναφέρεται στο ABC News, ο άνδρας πάσχει από το «auto- brewery syndrom». Μια σπάνια πάθηση…

Ο οργανισμός του μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε αλκοόλη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να νιώθει σαν να τα έχει… τσούξει.Το σύνδρομο αυτόματης ζυθοποιίας , επίσης γνωστό ως σύνδρομο ζύμωσης του εντέρου , είναι μια σπάνια ιατρική κατάσταση στην οποία παράγονται δηλητηριώδεις ποσότητες αιθανόλης μέσω ενδογενούς ζύμωσης εντός του πεπτικού συστήματος . Ένας γαστρεντερικός οργανισμός, ο Saccharomyces cerevisiae ,ευθύνεται γι αυτήν την πάθηση.

Για πολύ καιρό δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί είχε συνέχεια πόνους στο στομάχι και πονοκεφάλους.

Οι  φίλοι του και η οικογένειά του υποπτεύονταν ότι πίνει κρυφά και έψαχναν όλο το σπίτι για πιθανές κρυψώνες αλκοόλ.

Έπειτα από πολλές εξετάσεις η κατάστασή του διαγνώστηκε όταν, μετά την κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος, τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του ήταν σαν να είχε πιει 7 ποτήρια ουίσκι!

Ο Nick Hess δεν είναι ο μόνος στον οποίο συμβαίνει…. Ένας άνδρας από το Τέξας ηλικίας 61 ετών πήγε στο βρέθηκε με μεγάλο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα ( με 0,37 τοις εκατό αλκοολαιμία στο αίμα) πολύ πάνω από το νόμιμο όριο 0,08 για οδήγηση.

Οι γιατροί και ακόμη και η σύζυγός του υποψιαζόταν ότι ο άντρας ήταν σκνίπα, αλλά δεν είχε μύριζε η ανάσα του αλκοόλ.

Πάσχει και εκείνος από την σπάνια επιπλοκή στην οποία το έντερο μετατρέπει το άμυλο σε αλκοόλ.

Οι ισχυρισμοί της ενδογενούς ζύμωσης αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί ως άμυνα ενάντια στα έξοδα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept