Ο ήρωας είναι απλώς, ένας άνθρωπος- Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση

133

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε χιλιάδες δαιδαλώδεις διαδρομές.

Είναι οι νευρώνες στον εγκέφαλό σας που οδηγούν όπου…. τους πάτε εσείς.

Κάπου εκεί βρίσκεται και ο ήρωας που κρύβετε μέσα σας!

Αντί να τον ψάξετε σε λάθος μέρος, διαβάστε τις μεθόδους που προτείνει η επιστήμη για να έχετε σίγουρη επιτυχία. Να θυμάστε πως  ήρωας είναι ένας  καθημερινός άνθρωπος, αλλά διακρίνεται για την αυτοπεποίθησή του.

Η  Γεωργία Χατζηγιαννάκη , Ψυχολόγος, Παιδαγωγός στο άρθρο της :”οδηγίες πως να γινεις hero” σημειώνει:” Μήπως  αντί να μάθουμε πώς να Γίνουμε ήρωες μάθαμε ΠΩΣ να ΜΗΝ είμαστε ήρωες και συμβιβαστήκαμε ελαφρώς με την ιδέα να τους ψάχνουμε; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει απίστευτη ευελιξία. Χαρακτηρίζεται από «νευροπλαστικότητα»: οι νευρώνες του δηλαδή και οι μεταξύ τους συνδέσεις, μπορούν να αλλάξουν, αλλάζοντας μόνο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.” και να και μερικές ασκήσεις:

1. Άσκηση: Προτίμησε να γυμνάζεσαι το πρωί καθώς οι ενδορφίνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλός σου θα σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα και η άσκηση θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι όλη την ημέρα. Μακροπρόθεσμα με τακτική γυμναστική ΚΑΙ καλύτερη εικόνα σώματος θα έχεις ΚΑΙ στη διαδικασία της αυτοπεποίθησης έχεις κάνει το 1ο βήμα.

2. Δοκίμασε νέα πράγματα: ξεκίνα χορό, δοκίμασε μια νέα κουζίνα και ενημερώσου με ζέση γύρω από το οτιδήποτε θα ασχοληθείς. Τα νέα ενδιαφέροντα μας ανανεώνουν και μας γεμίζουν (εκτός από χαρά) και με νέα γνώση και όρεξη για τον κόσμο. Για καθετί νέο οργανώσου σωστά και βάλε τους (ρεαλιστικούς, ε;) στόχους σου. Γίνε και λίγο σαν τους παππούδες: μετέφερε τη γνώση στην υπόλοιπη ζωή σου – γίνε ένας σοφός. Θα σ’ αρέσει!

3. Θετική σκέψη / διάθεση σε ό,τι αρνητικό συναντάς: αυτό σου μοιάζει σαν τον γιατρό που σου λέει «όχι άγχος» και εσύ απαντάς «ναι οκ, πολύ ωραία γιατρέ, αλλά πώς γίνεται αυτό»; Χμμμ… Το χω: Για καθετί αρνητικό, σκέψου τουλάχιστον 3 εναλλακτικές θετικές ερμηνείες. Έτσι, σύντομα ο εγκέφαλός σου θα εκπαιδευτεί να «βλέπει» το θετικό σε κάθε κατάσταση (η νευροπλαστικότητα που λέγαμε).

4. Έλεγξε το άγχος σου: όχι που δεν το περίμενες. Ο (ίδιος) παραπάνω ιατρός θα σε συμβούλευε: η γυμναστική σε βοηθά να αποβάλλεις το άγχος της ημέρας και να μετατρέπεις το αρνητικό πρόσημο σε θετικό. Loop.

5. Μην εστιάζεις στο πρόβλημα αλλά στη λύση: ὅ γέγονε, γέγονε. Πάμε παρακάτω. Στο δια ταύτα.

6. Πρόσεξε την εμφάνισή σου και την ατομική σου υγιεινή: ΚΑΘΕ μέρα. ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΤΟΥ. Με όποιο κόστος χρόνου. Αυτό.

7. Σωστή στάση σώματος, σταθερό βλέμμα, ευγενικός λόγος: Τέντωσε τον κορμό σου, δείξε το ανάστημά σου, κοίταξε ευθέως τον συνομιλητή σου και μίλησε με ευγένεια, διατηρώντας την οπτική επαφή. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση αποπνέουν σιγουριά και μαζί με αυτούς το ίδιο κάνουν και οι 5 αισθήσεις τους. Σετ.

8. Μην σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων: να σε ενδιαφέρει όμως η συμβουλή. Να συγκρίνεσαι με τους καλύτερους σου και μόνο και να είσαι σίγουρος πως θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

9. ΠΟΤΕ μην αμφιβάλλεις ότι θα πετύχεις. Αν αμφιβάλλεις κάποια στιγμή, αυτοχαστουκίσου. Θα σου περάσει.

10. Χαμογέλασε! Χρειάζεται διευκρίνηση; Όχι; Καλά το φαντάστηκα…

Πώς φαντάζεσαι τον άνθρωπο με αυτοπεποίθηση;Γράψε τα χαρακτηριστικά του. Το έκανες; Και τώρα γίνε!

Ο ήρωας που ζητάς αποπνέει σιγουριά για αυτό που είναι, νιώθεις πως μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, να κάνει τα πάντα. Έχει το θάρρος της γνώμης του. Σέβεται και είναι ευγενής. Και μπορεί (ευγενικά) να λέει όχι. Στέκεται με όρθιο τον κορμό του και όταν σε κοιτάζει, σε κοιτάζει στα μάτια

Εγώ βλέπω συνέχεια έναν ήρωα μέσα στο δικό μου γυμναστήριο. Και όχι μόνο μέσα στο δικό μου γυμναστήριο αλλά και στα υπόλοιπα, και στους δρόμους, στη δουλειά, στα αυτοκίνητα. Σίγουρα τον έχεις δει κι εσύ. Είναι ο άνθρωπος που αγωνίζεται καθημερινά, τρέχει, μαθαίνει, ενδιαφέρεται, ρωτάει, μεγαλώνει, χτυπάει, πονάει, πέφτει, σηκώνεται και εξακολουθεί να χαμογελάει. «Είναι δυνατός και γρήγορος και κάθε ημέρα φρέσκος από τη μάχη» που έδωσε σήμερα, πάντα έτοιμος να μπει στην επόμενη αύριο. Αν ποτέ τον πετύχεις κι εσύ μπροστά σου, Αν είσαι τυχερός και Αν τον προσέξεις πολύ πολύ καλά… ίσως δεις τη μικρή μπέρτα του να κρύβεται κάτω από την μπλούζα του…

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept