Επιστημονική έρευνα: Πως τα λουλούδια διώχνουν την κατάθλιψη

333

Τα λουλούδια διώχνουν το στρες και την κατάθλιψη. «Η συναισθηματική επίδραση των λουλουδιών» αποδεικνύεται, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2005 στο περιοδικό Evolutionary Psychology, όταν επιστημονική ομάδα μελέτησε  τη σχέση των λουλουδιών με το αίσθημα πλήρωσης και ικανοποίησης από τη ζωή.

Η εν λόγω μελέτη διήρκεσε 10 μήνες και εξέτασε τους συμμετέχοντες ως προς τις μεταβολές στη συμπεριφορά τις συναισθηματικές τους διακυμάνσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα λουλούδια είναι ένας φυσικός συντονιστής των διαθέσεων.

Τα λουλούδια έχουν άμεση επίδραση στην ευτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πραγματική τους χαρά λαμβάνοντας λουλούδια, επιδεικνύοντας εξαιρετική χαρά και ευγνωμοσύνη. Η αντίδραση ήταν καθολική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα λουλούδια έχουν μακροπρόθεσμη επιρροή στις διαθέσεις. Συγκεκριμένα, συμμετέχοντες ανέφεραν να αισθάνονται λιγότερη κατάθλιψη, ανησυχία και ταραχή αφού έλαβαν λουλούδια, και επέδειξαν μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης για την ζωή τους.

Τα λουλούδια κάνουν τις σχέσεις στενότερες. Η παρουσία λουλουδιών οδήγησε στο δέσιμο και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ μελών της οικογένειας και μεταξύ φίλων.

«Η κοινή λογική λέει πως τα λουλούδια μας χαροποιούν» λέει η Dr. Haviland-Jones, «τώρα η επιστήμη αποδεικνύει πως όχι μόνο μας κάνουν πιο χαρούμενους, αλλά έχουν καθολική δυνατή και θετική επίδραση στην συναισθηματική μας ευεξία.»

Πηγή:redrose.com.cy

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept