Άγχος στη σχέση; Πως ο φαύλος κύκλος σας αρρωσταίνει…

196

Όταν έχετε άγχος στη σχέση σας, φοβάστε και μεγεθύνετε τις καταστάσεις κάτω από το πρίσμα της ανησυχίας.

Σύμφωνα με το flowmagazine.gr σε μία σχέση είναι φυσικό να υπάρχει το συναίσθημα της ανησυχίας. Οι άνθρωποι ανησυχούν για το εάν τα πράγματα πάνε γρήγορα ή αργά, αν πηγαίνουν λάθος ή σωστά. Ωστόσο αυτές οι σκέψεις δεν είναι υγιείς για εσάς, τον σύντροφό σας αλλά και την σχέση, καθώς δεν ηρεμείτε ποτέ για να απολαύσετε την στιγμή και βρίσκεστε σε μία διαρκή υπερένταση. Γιατί λοιπόν είναι ανησυχητικό να ανησυχείτε τόσο πολύ και τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει;

Αρχικά η συνεχής ανησυχία επιβαρύνει την υγεία και την ευεξία σας. Έχοντας αυτό το συναίσθημα οι ορμόνες του στρες απελευθερώνονται στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε ακόμα και μυϊκό πόνο, ένταση, αλλαγές στην αναπνοή σας, πονοκέφαλο ακόμα και προβλήματα στην μνήμη.

Αυτόματα οι αλλαγές που προκαλούνται στο σώμα όταν είστε σε κατάσταση ανησυχίας επηρεάζουν και την διάθεση και τη συμπεριφορά σας. Έτσι, λοιπόν, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να είναι θυμωμένος, αναστατωμένος και να ξεσπά στον/ην σύντροφό σας. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εναλλαγών στην ψυχολογία είναι να χαθεί η εμπιστοσύνη, ακρογωνιαίος λίθος σε μία σχέση.

Για να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να καταλάβετε για ποιό πράγμα ανησυχείτε ακριβώς. Αυτό σημαίνει να κάνετε μία λίστα με τα πράγματα που σας προκαλούν άγχος και φοβίες. Όταν καταλάβετε ακριβώς τι είναι αυτό που σας απασχολεί, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε μικρά βήματα για να το αντιμετωπίσετε.

Εννοείται πως για να σταματήσει η ανησυχία σας είναι σημαντικό να έχετε εμπιστοσύνη στον/ην σύντροφό σας, στην σχέση αλλά και στον εαυτό σας. Μην επιτρέψετε στις ανασφάλειές σας να καταστρέψουν την σχέση σας.

Τέλος για να αποφύγετε την συνεχή ανησυχία καλό θα ήταν να εκφράσετε στον/ην σύντροφό σας τι σας απασχολεί. Όχι μόνο θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στην σχέση σας αλλά θα ξεκινήσετε να διαχειρίζεστε το άγχος και τις φοβίες σας που πλέον δεν θα ελέγχουν την ζωή σας.

Σταματήστε να ανησυχείτε για την σχέση σας και απλά ζήστε αυτό που σας συμβαίνει, απολαύστε την στιγμή και αφεθείτε στο συναίσθημά σας.

Πηγή:flowmagazine.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept