Γιατί τα παιδιά χρειάζονται τους σούπερ ήρωες;

... υπέρ του καπιταλισμού

209

Οι ήρωες των παιδιών έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, φανταχτερές στολές αλλά πάντα αγνά ιδανικά.

Κρατούν το μέλλον ανοιχτό, διάφανο και με προοπτικές.

Φροντίζουν αδιαλείπτως για τη δικαιοσύνη την ελευθερία την αγάπη αλλά πάνω από όλα για την  εκπλήρωση των ονείρων και σχεδίων .

Τα παιδιά τους αγαπούν γιατί τους αρέσει που με τη φαντασία ξεφεύγουν από τα «πρέπει και τα μη» της καθημερινότητας τους και την ανατρέπουν με σουπερ δυνατότητες!

Μπορούν μέσα απο αυτή την επαφή με τους κινηματογραφικούς σουπερ ήρωες να βγάλουν φτερά και να … βγαίνουν πάντα νικητές!.

Μέσα από τις συνεχόμενες νίκες της αγαπημένης του φιγούρας, το παιδί ταυτίζεται, νιώθει δυνατό και ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση του.

Ακόμα, μαθαίνει να ξεχωρίζει το καλό και το κακό, να έχει ευαισθησία και εξάπτει τη φαντασία του για το πως θα είναι ο ίδιος στο μέλλον

Οι νέοι γονείς τις περισσότερες φορές ανησυχούν εξαιτίας της βίαιης εικόνας, των σκληρών προτύπων και της ταύτισης που πιθανόν έχει ένα παιδί με τον αγαπημένο του ήρωα. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι περισσότερο αθώα.

Τα παιδιά μέσα από τα κόμιξ και την ψηφιακή απεικόνιση των ηρώων νιώθουν να ανεξαρτητοποιούνται.

Ευθύνη των γονιών είναι να εξηγήσουν στο παιδί ότι στη πραγματική ζωή οι καταστάσεις είναι πολύπλοκες και πως μπούμε να γίνουμε οι ίδιοι, ήρωες στην καθημερινότητά μας.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept