Τα σκυλιά «γνωρίζουν» το χαρακτήρα- Επιλέγουν ποιους θα δαγκώσουν…

3.940

Οι σκύλοι αποδεικνύονται σωφρονιστές… Δαγκώνουν όσους είναι ευερέθιστοι και στρεσαρισμένοι… Μπορεί να φαίνεται παρατραβηγμένο αλλά ενας άκακος σκύλος είναι πιθανότερο να δαγκώσει έναν άνθρωπο, ιδίως άνδρα, που είναι αγχώδης και νευρωτικός, σύμφωνα με μια  βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία συνδέει την προσωπικότητα του ανθρώπου και τη αντίδραση των σκύλων.

Όσο πιο συναισθηματικά σταθερός είναι ένας άνθρωπος, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να τον δαγκώσει κάποιος σκύλος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κάρι Γουέστγκαρθ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Hesalth», μελέτησαν σχεδόν 700 ανθρώπους που ζούσαν σε μια ημιαστική περιοχή.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για την ψυχολογική κατάστασή τους με βάση τεστ προσωπικότητας και παράλληλα ρωτήθηκαν αν είχαν ποτέ δαγκωθεί από σκύλο και πόσο σοβαρά.

Διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις είχε δαγκωθεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να δαγκωθούν από τις  γυναίκες.

Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες, ένας σκύλος φθάνει στο δάγκωμα,λόγω κάποιων αρνητικών συναισθημάτων και κάποιων εμπειριών.

Σε ό,τι αφορά τα κατοικίδια, οι «εντολές» που αναγνωρίζει ένας σκύλος αντιστοιχούν στη βασική εκπαίδευση που λαμβάνει ένας άνθρωπος στο σχολείο.

Από εκεί και έπειτα, ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του διαμορφώνονται από πολλά άλλα ερεθίσματα.

Γι’ αυτό και είναι σημαντική η συμπεριφορά μας προς τα σκυλιά.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept