Έχετε συμπληρώσει το παζλ της ζωής σας;

156

Πώς μαζεύει κανείς τα «κομμάτια του» στις δύσκολες στιγμές για να πάρει κουράγιο, να αντέξει και να αντισταθεί…  Αν έχετε συνθέσει την εικόνα των προσωπικών αξιών και προτεραιοτήτων, τότε βλέπεται πως όλα συνδέονται στο παζλ της ζωής σας. Πρωτεύον μπορεί να είναι η στενή σχέση με την οικογένεια, ή το όνειρο της καριέρας ή ο σύντροφός σας…

Η lifestyle expert Sarah Jones, προτείνει στον καθένα να κάνει στον εαυτό του πέντε «χρυσές», όπως τις χαρακτηρίζει, ερωτήσεις για να διαπιστώσει αν έχει συμπληρώσει το παζλ της ζωής του.

Ποιο είναι το πάθος σου;

Για να μάθεις ποιος πραγματικά είσαι, πρέπει να ανακαλύψεις το πάθος σου και τον σκοπό σου στη ζωή.

Μετά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πάθος σου και τον σκοπό σου για να προσφέρεις και να δημιουργήσεις κάτι όμορφο.

Τι σημαίνει για σένα ευτυχία;

Η ευτυχία σου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς καθοδηγεί τους στόχους σου και σε βοηθά να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου.

Όταν είσαι ευτυχισμένος, μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων που σε περιβάλλουν.

Ξέρεις πώς είναι να ξυπνάς με χαμόγελο;

Κάθε σκέψη δίνει τροφή σε ένα συναίσθημα και όταν η σκέψη είναι θετικά φορτισμένη τότε και το συναίσθημα είναι θετικό.

Στην πράξη είναι πολύ απλό: Σκέψου κάτι ή κάποιον που αγαπάς και αμέσως θα νιώσεις μέσα σου ένα σκίρτημα χαράς.

Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Η αποδοχή και η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε, ασχέτως των αντικειμενικών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, είναι μια στάση ζωής που μας βοηθά να προχωρήσουμε και να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά, άλλωστε, ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι αρρωσταίνουν πιο σπάνια.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες;

Μπορεί να τα ταυτίζουμε στο μυαλό μας κυρίως με δυσάρεστα γεγονότα, όμως τα δάκρυα είναι ένας υγιής μηχανισμός κάθαρσης. Αφήνοντάς τα να κυλήσουν ελεύθερα, παίρνουν μαζί τους σκέψεις που μας ταλαιπωρούν και συναισθήματα που μας βαραίνουν.

Σύμφωνα με την Jones, η ζωή σου είναι πλήρης αν είσαι σε θέση να δώσεις απάντηση και στις πέντε ερωτήσεις.

Πηγή: healthweb.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept