Η απιστία είναι δικαιολογημένη όταν…

Τί αποκαλύπτει έρευνα

227

Οι γονείς που αποκαλύπτουν στα παιδιά τους ότι ήταν καρπός μιας βραδιάς πάθους, τους μεταδίδουν –όπως λένε οι επιστήμονες- τόσο μεγάλη ανασφάλεια, ώστε διατρανώνεται μέσα τους η πεποίθηση ότι είναι… ανεπιθύμητοι. Το θέμα όμως, δεν σταματά εδώ. Όταν ενηλικιωθούν,  θα γίνουν άστατοι στις σχέσεις και θα ερωτοτροπούν διαρκώς.Έτσι, πιο επιρρεπείς στην απιστία είναι, λένε, όσοι γεννήθηκαν εκτός προγραμματισμoύ!

Η ανακάλυψη των επιστημόνων , που έκαναν τη σχετική έρευνα, γιατί  αποδίδει στην προγραμματισμένη ή μη εγκυμοσύνη τον αντίκτυπο στο χαρακτήρα  40 χρονια μετά.

Ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας Όμρι Γκιλάθ υποστήριξε: «Το να νιώθεις ανεπιθύμητος ή εκτός προγραμματισμού αυξάνει τις πιθανότητες του ανθρώπου να έχει ανασφάλειες και ανησυχίες σε ζητήματα που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, την οικειότητα και την εξάρτηση με τους συντρόφους του». Και συμπληρώνει:«Έχοντας αυτήν την εικόνα στο μυαλό, είναι σαν να υπάρχει ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι των ενηλίκων που γεννήθηκαν εκτός προγραμματισμού, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια υψηλότερη ευαισθησία στην απόρριψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία στις σχέσεις τους».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο οι … ευαίσθητοι ενήλικες είναι  πιο πιθανόν να εμπλακούν σε εξωσυζυγικές σχέσεις ή να παίζουν με χωρισμούς και επανασυνδέσεις.

Πως έγινε η έρευνα

Η αναλυτές ανέλυσαν 350 ανθρώπους που συμπλήρωσαν ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Οι ερωτήσεις αφορούσαν στο πώς οι μετέχοντες σκέφτονται, νιώθουν και συμπεριφέρονται στις σχέσεις τους όπως αποκαλύπτει το tempo24.news.

Ο τρόπος σύνδεσης των ανθρώπων παίζει ρόλο σε μια σχέση ερωτική, όπως και στις σχέσεις των ανθρώπων με τους συγγενείς τους, τους φίλους τους και τον κοινωνικό τους κύκλο.

Οι μετέχοντες ερωτήθηκαν για τον τρόπο σύλληψή τους, εάν ήταν προϊόν προγραμματισμού ή όχι.

Από τους συμμετέχοντες, οι 56 πιστεύουν ότι ήταν παιδιά μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης, ενώ 174 απάντησαν ότι η σύλληψή τους έγινε κατά λάθος.

«Εάν το πεις στα παιδιά σου, ακόμη κι όταν γίνουν ενήλικες, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις», είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι το ζήτημα συνδέεται με την ανασφάλεια κάποιου να συνδεθεί.

Στο δεύτερο μέρος του πειράματος, ζητήθηκε από τους μετέχοντες να φανταστούν ότι η ύπαρξή τους οφείλεται σε μη προγραμματισμένη σύλληψη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια τέτοια υπόθεση δημιουργούσε μεγαλύτερη ανασφάλεια στους μετέχοντες αναφορικά με τις σχέσεις τους.

Οι ερευνητές προτείνουν στους γονείς να είναι προσεκτικοί εάν αποφασίσουν να πουν στα παιδιά τους ότι η εγκυμοσύνη ήταν μη προγραμματισμένη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept