Πως το επαγγελματικό περιβάλλον γίνεται ρυθμιστής του έγγαμου βίου

252

Το διαζύγιο είναι μια ανοιχτή πληγή, κυρίως εάν υπάρχουν παιδιά. Πολλοί σύμβουλοι γάμου, εφιστούν την προσοχή στην καλή συμβίωση και στον σεβασμό, αλλά το κλειδί, βρίσκεται αλλού! Και συγκεκριμένα στο χώρο εργασίας. Εκεί περνάμε πολύ ώρα, εκεί συναντάμε άτομα του άλλου φίλου,εκεί νιώθουμε οτι μας καταλαβαίνουν περισσότερο και τέλος εκεί δημιουργούνται συχνά δεσμοί που αναπόφευκτα οδηγούν στο διαζύγιο. Μια νέα μελέτη, αναδεικνύει μεν αυτό, που είναι κοινό μυστικό και λίγοι παραδέχονται, αλλά, αποκαλύπτει και κάτι, που λίγοι υποψιάζονται…

Οι παντρεμένοι, λέει, που εργάζονται σε χώρους όπου οι περισσότεροι συνάδελφοί τους είναι του αντίθετου φύλου, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χωρίσουν.

Αναζητώντας τους παράγοντες εκείνους που αυξάνουν την πιθανότητα διαζυγίου, διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος αυξάνει, όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των συναδέλφων αντίθετου φύλου, κάτι που ισχύει ιδίως για τους άνδρες. 

Η έκπληξη όμως βρίσκεται αλλού.

Στο ότι περισσότερο επιρρεπείς στο διαζύγιο μετά από μια…ανάρμοστη σχέση είναι οι πιο μορφωμένοι άνδρες σε σχέση με όσους ειχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Αν δεν έχετε παντρευτεί ακόμη, σύμφωνα πάντα  με τη μελέτη, θα έχετε μακροημέρευση αν παντρευτείτε  βιβλιοθηκάριο ή γεωργό, ενώ αντίθετα, θα πρέπει να είστε υποψιασμένη, αν ο υποψήφιος σύζυγος, είναι σεφ εστιατορίου ή ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Καρολάιν Ούγκλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το «Science» και τους «Τάιμς του Λονδίνου», μελέτησαν στοιχεία για όλα τα ζευγάρια στη Δανία, που είχαν παντρευτεί μεταξύ 1981-2002, εκ των οποίων περίπου 100.000 είχαν έκτοτε, πάρει διαζύγιο.

Σύμφωνα με το πόρισμά τους, άνδρες που δούλευαν σε περιβάλλον με σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες συναδέλφους, είχαν κατά μέσο όρο 15% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν, από τους άνδρες που εργάζονταν σε ανδροκρατούμενο περιβάλλον.Ενώ, από την άλλη πλευρά, γυναίκες που δούλευαν κυρίως μαζί με άνδρες, είχαν 10% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept