Σύνδρομο Rapunzel: Έθισμένοι σε ένα… τριχωτό παυσίπονο

142

Μήπως έχεις εθιστεί σε ένα… τριχωτό παυσίπονο;

Ξεκινάει με την ακατανίκητη επιθυμία να τραβήξει κανείς τα μαλλιά του.

Σε  ορισμένους ανθρώπους φαίνεται ότι λειτουργεί κατευναστικά γι αυτό και το επαναλαμβάνουν. Επειδή, νιώθουν  καλύτερα.

Η τριχοτιλλομανία («τρίχα» και «τίλλω») περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1889 από τον Γάλλο δερματολόγο Francois Hallopeau.

Άρχισε να προβληματίζει ευρέως όμως όταν ένα κορίτσι στην Αγγλία, δεν μαδούσε μόνο το τριχωτό του κεφαλιού της, αλλά έτρωγε και τις τρίχες του.

Από τις πιο σπάνιες επιπτώσεις που συναντάμε το «Σύνδρομο Ραπουνζέλ», όταν το άτομο θέλει  να καταπιεί τις τρίχες του (τριχοφαγία). Ένα νεαρό κορίτσι στην Αγγλία πέθανε  μετά από μόλυνση του γαστρεντερικού συστήματος που της προκάλεσε το σύνδρομο Rapunzel.

Η Jasmine Beever, από την Αγγλία, μασούσε για χρόνια τα μαλλιά της και τελικά μια τεράστια μπάλα τριχών σχηματίστηκε μέσα στο σώμα της με αποτέλεσμα το τρίχωμα να  μολύνει την επένδυση του στομάχου της, οδηγώντας σε μια κατάσταση γνωστή ως περιτονίτιδα . Αυτό προκάλεσε έλκος στο στομάχι της και ένα ντόμινο επιπλοκών προκάλεσε το θάνατό της.

Το τράβηγμα των τριχών δεν αφορά αποκλειστικά το κεφάλι, αλλά και άλλες περιοχές του σώματος -το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια καθώς και άλλα μη ορατά σημεία, όπως για παράδειγμα  τις μασχάλες.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept